Connect with us
Încă o țară interzice turiștii români. Când intră în vigoare decizia

Externe

Încă o țară interzice turiștii români. Când intră în vigoare decizia

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Cu toate acestea, mai multe țări și-au deschis granițele și au permis accesul străinilor. Cazurile de coronavirus sunt în creștere în mai multe state, drept pentru care unele țări au luat măsuri în acest, pentru a evita o explozie de infectări. Danemarca deja a ridicat restricțiile, însă a luat acum o decizie de ultimă oră pentru a preveni infectarea cu noul Covid-19. Astfel, a decis să emită noi avertizări de călătorie pentru unii dintre cetățenii europeni, listă pe care se regăsește și România, având în vedere că situația este din ce în ce mai gravă pe teritoriul țării noastre.

Încă o țară interzice turiștii români. Când intră în vigoare decizia

Se pare că Danemarca se simte amenințată de creșterea de cazuri de coronavirus din România, unde au fost atinse recorduri de peste 1000 de cazuri zilnic, fiind aproape de 1500. Astfel, autoritățile au actualizat lista statelor ai căror călători nu vor mai fi primiți pe teritoriul țării. Printre acestea ne numărăm și noi.

Astfel, călătoriile în scop turistic ale turiștilor români nu vor mai fi acceptate incepând de sâmbătă, 1 august 2020, de la ora 00.00. Există, totuși, câteva excepții prin care românii pot ajunge în această țară. Cetățenii români vor putea intra în Danemarca doar cu „motive întemeiate“, stabilite de autoritățile responsabile. Acestea sunt:

  • dacă au contracte de muncă;
  • dacă sunt studenți;
  • dacă au întâlniri de afaceri;
  • dacă prestează servicii în și din Danemarca;
  • dacă au un interviu pentru un loc de muncă.

De asemenea, românii vor putea sa intre pe teritoriul Danemarcei fără prezentarea unui test negativ pentru COVID-19, dar numai dacă nu au simptome specifice bolii. Persoanelor care sosesc din Romania li se va “recomanda ferm” carantinarea timp de 14 zile la întoarcerea în Danemarca, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Ambasada României la Copenhaga precizse, ulterior, că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei, dar cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate în această țară, într-o casă de vacanță, camping, hotel, casă particulară etc.

Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor ”închise”, gradul de risc a fost ridicat la ”portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare)”, a transmis Ambasada României în Regatul Danemarcei.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top