Connect with us
Simona Halep, la un pas să piardă turneul de la Palermo din cauza restricțiilor. Italienii au făcut plângere la Ministerul Sănătății

Sport

Simona Halep, la un pas să piardă turneul de la Palermo din cauza restricțiilor. Italienii au făcut plângere la Ministerul Sănătății

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Cu toate acestea, mai multe țări și-au deschis granițele și au permis accesul străinilor. Cazurile de coronavirus sunt în creștere pe teritoriul țării noastre, drept pentru care unele țări au luat deja măsuri în acest, pentru a evita o explozie de infectări din cauza turiștilor români. Italia a ridicat restricțiile, însă a luat acum o decizie de ultimă oră pentru a preveni infectarea cu noul Covid-19. Astfel, a impus carantina obligatorie pentru cetățenii din România, ceea ce reprezintă o problemă reală și pentru Simona Halep, care este pe punctul de a pierde turneul de tenis de la Palermo.

Simona Halep, la un pas să piardă turneul de la Palermo din cauza restricțiilor. Italienii au făcut plângere la Ministerul Sănătății

Odată cu creșterea numărului de infectări pe teritoriul României, mai multe state europene au impus norme de carantinare de 14 zile pentru toți cetățenii care intră pe teritoriul acestora, venind din România. Așa a decis și Italia. Drept urmare, Simona Halep ar putea rata participarea la Turneul WTA de la Palermo, care se va desfășura în perioada 10-16 august.

Despre această decizie de a impune carantina, directorul turneului de tenis de la Palermo, Oliviero Palma spune că impiedică participarea la turneul de Palermo mai multor jucători de tenis, printre care se numără și Simona Halep, pentru care a cerut o derogare care să îi permită să-și susțină meciurile, având în vedere că este o sportivă de un asemenea prestigiu. De asemenea, în aceeași situație se mai află și următoarele sportive românce: Sorana Cîrstea, Elena Begu și Patricia Țig.

„Nu puteți să privați o jucătoare precum Simona Halep, numărul 2 mondial și campioana de la Wimbledon, de dreptul de a participa la Turneul de la Palermo, primul organizat după suspendarea cauzată de pandemie. Protocoalele sanitare adoptat. Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu.”, a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

Dacă va reuși să se prezinte la turneul de la Palermo din August, marea sportivă Simona Halep va concura împotriva unor tenismene de renume, precum Johanna Konta, Petra Martic, Marketa Vondrousova, Maria Sakkari, Anett Kontaveit, Elise Mertens şi Dona Vekic.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top