Connect with us
O țară vecină României schimbă regulile de călătorie

Externe

O țară vecină României schimbă regulile de călătorie

Deși pandemia nu a trecut și omenirea este în continuarea în pericol, mai multe state au început să se relaxeze și au ridicat restricțiile de călătorie. În ultima perioada, mai multe țări, printre care și România, au suferit schimbări majore în ceea ce privește numărul de infectări de după etapele de relaxare, având loc o explozie de cazuri de coronavirus, fiind înregistrate recorduri. Pentru a ține situația sub control și pentru a evita un val masiv de îmbolnăviri, Ungaria a decis să revizuiască regulamentul privind călătoriile transfronataliere către țările vecine, care deja se află în situații dificile.

O țară vecină României schimbă regulile de călătorie

Ungaria a decis să schimbe regulile privind călătoriile transfrontaliere către ţările vecine, unde numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creştere, pentru a evita o izbucnirea îmbolnăvirilor și pe teritoriul ungar. Demnitarul Gergely Gulyas încă nu a precizat exact despre ce măsuri este vorba și ce reguli vor fi nevoiți să respecte cetățenii unguri, însă a menționat care sunt statele vizate, unde va fi condiționată călătoria.

Astfel, țările sunt: Serbia, Croaţia, Slovenia, Slovacia şi Austria, unde numărul cazurilor de COVID-19 a sporit în ultimele două săptămâni. Nu este menționată România, însă și aici au fost întregistrate recorduri de infectări în ultimele zile, respectiv 555 și 614 noi persoane care au contractat virusul. Echipa operativă a Guvernului ungar va avea o reuniune în cursul acestei zile pentru a discuta despre regulile respective.

Gergely Gulyas a mai precizat că există posibilitatea de a fi impuse măsuri mai stricte privind pandemia, având în vedere că situația țăriloe vecine se agravează, deși cea din Ungaria este una stabilă. El a menționat că frontierele sunt în continuare deschise, însă nu încurajează călătoriile, mai ales că mai multe focare minore ale infecţiei care s-au înregistrat recent în Ungaria au fost asociate, în fiecare caz, cu persoane ce reveneau din străinătate.

Și grecii au luat măsuri radicale. Astfel, a introdus testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, după ce au fost înregistrate cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos (nordul Mării Egee). Astfel, pentru a controla situația, proteja sănătatea turiștilor și pentru a evita o eventuală contaminare în masă, autoritățile au decis să supună testului tuturor persoanelor care intră în țară prin acea zonă.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top