Connect with us
OMS, lista activităților care ne pot îmbolnăvi de Covid-19. Biserica și cluburile, pe primul loc

Sanatate

OMS, lista activităților care ne pot îmbolnăvi de Covid-19. Biserica și cluburile, pe primul loc

Pandemia continuă să afecteze considerabil omenirea. Situația este din ce în ce mai gravă, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă relaxare, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de criza sanitară și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Mai multe state au recurs la ridicarea unor restricții, care a fost urmată de o creștere semnfiicativă a numărului de cazuri, cel puțin în cazul României, care în ultimele zile a atins numere-record. Raed Arafat a prezentat o listă realizată de Organizația Mondială a Sănătății, care cuprinde activitățile și locurile care ne pun în pericol sănătatea, bisericile ocupând un loc fruntaș.

OMS, lista activităților care ne pot îmbolnăvi de Covid-19. Biserica și cluburile, pe primul loc

Raed Arafat a explicat că se constată în România o creștere continuă a numărului de infectări, creștere prin transmitere comunitară, care va continua dacă nu se respectă regulile. Astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări de până acum, respectiv 614, iar cazurile active se apropie de 8000. Șeful DSU susține că aceste cifre sunt rezultatul iresponsabilității oamenilor, care nu mai respectă la fel de mult măsurile de prevenire.

Arafat a vorbit despre o listă făcută de OMS, în care sunt enumerate locurile și activitățile care ne expun la un risc mare de contractare a coronavirusului. Astfel, pe lista roșie, printre altele, se regăsesc bisericile, teatrele, transportul în comun și aerian, petrecerile interioare și alte spații interioare aglomerate, unde oamenii intră în contact.

Acestea sunt urmate de mai multe afaceri precum frizeriile, stomatologiile, în care oamenii stau la distanțe mici unul de celălalt și fără a purta mască de protecție din cauza serviciilor care nu permit respectarea acestei măsuri. De altfel, OMS susține că și munca la birou este periculoasă, fiind nevoie de acoperirea nasului și a gurii.

În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase. După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologiaavem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască – restaurantele în spațiu închis.”, a spus Raed Arafat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top