Președintele Braziliei, infectat cu noul coronavirus. Are febră 38 °C și tușește

08.07.2020
Președintele Braziliei, infectat cu noul coronavirus. Are febră 38 °C și tușește

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost infectat cu noul coronavirus. Oficialul a dezvoltat simptome, iar testul a ieșit pozitiv. Nu este singurul șef de stat infectat cu COVID-19. Potrivit presei din Turcia, președintele din Burundi a decedat după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Președintele Braziliei, infectat cu noul coronavirus

Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru coronavirus. El a avut simptomele specifice infectării cu acest virus, inclusiv temperatura crescută. În vârstă de 65 de ani, Bolsonaro are febră 38 °C , tușește și a început tratamentul împotriva coronavirusului. Starea generală a acestuia este bună. Președintele așteaptă rezultatul celui de-al doilea test.

Președintele Braziliei este cunoscut pentru neîncrederea pe care o are în capacitatea acestui virus de a face rău. El a declarat în mai multe rânduri, că noul coronavirus este o mică răceală.

Din aceste convingeri, a avut grijă să relaxeze măsurile pentru a da drumul economiei și, de câteva zile, să ridice obligativitatea purtării măștii.

El spunea că blocajele regionale au un efect mai dăunător decât virusul însuși și a acuzat mass-media că a răspândit panica și paranoia.

Președintele Braziliei a mai fost testat pentru coronavirus în luna martie a acestui an, când a explodat numărul cazurilor de coronavirus. Deși presa a anunțat infectarea oficialului, el a infirmat informația printr-un mesaj postat pe Twitter.

La acea vreme, fusese testat imediat după ce secretarul de presă al președintelui brazilian s-a îmbolnăvit.

Acesta a fost testat pozitiv în urma unei călătorii în Statele Unite ale Americii unde a făcut parte din delegația primită de Donald Trump la reședința lui.

Român infectat cu coronavirus în Brazilia

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.995 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 107 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.