Connect with us
Revenirea la carantină a produs haos în Serbia! Proteste violente

Externe

Revenirea la carantină a produs haos în Serbia! Proteste violente

Revenirea la carantină a produs haos în Serbia. Proteste violente au avut loc în noaptea de marți spre miercuri. Sute de protestatari au luat cu asalt sediul Parlamentului. Au fost participanți care au rămas pe străzi până târziu în noapte. Vorbim despre susținători ai opoziției.

Revenirea la carantină a produs haos în Serbia!

Protestele violente au avut loc imediat după ce preşedintele Aleksandar Vucic a anunțat că va reimpune starea de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus. Măsurile sunt luate pentru a opri răspândirea de coronavirus.

Oamenii, însă, au reacționat violent. S-au adunat în fața Parlamentului din Belgrad, iar unul dintre ei chiar a reușit să intre cu forța în clădire. Guvernul a anunțat că va reintroduce starea de urgență, precum și o serie de restricții în weekend-uri.

Protestele au continuat până târziu în noapte.

Record de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Precizăm faptul că Serbia a înregistrat marți aproape trei sute de noi bolnavi, cel mai mare număr într-o zi de la începutul pandemiei.

Ţara se confruntă cu un număr raportat de 16.168 de infecţii cu noul coronavirus, din care în jur de 3.000 sunt cazuri active, însă cifrele sunt în plină ascensiune. Creşterea semnificativă a cazurilor de infecții are loc la circa opt săptămâni după ce Serbia a început să ridice restricţiile pentru combaterea Covid-19, care au fost printre cele mai aspre din Europa.

În timpul unei conferințe, președintele Aleksandar Vucic a declarat că va construi un nou spital în Serbia, care va avea o capacitate de 800, până la 1000 de paturi. El a precizat că riscul de infectare va continua și în sezonul rece, când va apărea și gripa sezonieră.

De asemenea, Vucic a precizat că urmează o toamnă dificilă, și că nu va apărea un vaccin împotriva coronavirus până la toamnă.

Pe de altă parte, protestatarii cer demisia președintelui Vucic și susțin că oamenii nu trebuie să suporte noi restricții.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top