Connect with us
Țara unde bogații lumii se ascund de pandemia de Covid-19

Externe

Țara unde bogații lumii se ascund de pandemia de Covid-19

În vreme de pandemie, toată lumea încearcă să se protejeze în fața noului Coronavirus, iar bogații lumii nu fac excepție. Din acest punct de vedere, miliardarii din Silicon Valley își caută refugiul și liniștea în plină pandemie în cele mai îndepărtate locuri. Află din acest articol unde se retrag cei mai bogați oameni ai lumii.

Țara unde bogații lumii se ascund de pandemia de Covid-19

Conform Bloomberg, miliardarii din Silicon Valley s-au retras în locuințele lor de lux din Noua Zeelandă. Aceștia au decis să facă asta deoarece pandemia a lovit deja destul de rău SUA.

Directorul companiei Rising S Co, originar din Texas, care construiește buncăre a povestit cum unul dintre clienții săi l-a sunat în martie. Acela dorea să știe cum poate să deschidă buncărul din Noua Zeelandă și dorea îndrumare legat de filtrele de apă, de aer și de boilerul de apă caldă.

În ultimii ani, tot mai mulți milionari și-a făcut pregătiri pentru situații extreme. Printre aceștia se număr nume mari precum Sam Altman – Combinator Y, Steve Huffman – CEO Reddit, Peter Thiel – cofondator PayPal.

Thiel are cetățenia de neo-zeelandez și deține două proprietăți în țară. Acesta a declarat pentru Business Insider:

„Noua Zeelandă este deja utopie.”

Noua Zeelandă este o țară unde coronavirus nu a făcut ravagii ca în cazul altora. De fapt această țară a raportat doar 12 decese din cauza virusului și rata de deces pe cap de locuitor este de circa 50 de ori mai mică decât în SUA.

Cum a reușit această țară să țină pandemia sub control? Țara și-a închis granițele pentru alți cetățeni încă din 20 martie. Cele două avantaje mari pe care această țară este norocoasă să le aibă sunt geografia și timpul.

Primul caz de Covid-19 a fost înregistrat cu o lună înainte de SUA. Au avut o lună în plus pentru a se gândi la ce măsuri sunt mai potrivite. Geografia ajută și ea deoarece aici nu există multe zboruri din alte state și se află departe de alte state.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top