Connect with us
Papa Francisc donează 5 ventilatoare bolnavilor de Covid-19 din Suceava

Știri

Papa Francisc donează 5 ventilatoare bolnavilor de Covid-19 din Suceava

Conform Vatican News, Papa Francisc a donat 5 ventilatoare pulmonare bolnavilor de Covid-19 internați în spitalul din Suceava. Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din țara noastră. Solidaritatea oamenilor de pretutindeni nu încetează să ne uimească în fiecare zi.

Papa Francisc donează 5 ventilatoare bolnavilor de Covid-19 din Suceava

Materialul postat de Vatican News a informat că:

„Un semn de apropiere față de bolnavii de Covid-19, dar și de susținere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de coronavirus din România. Astfel poate fi considerat gestul concret pe care papa Francisc l-a făcut față de bolnavii infectați cu noul coronavirus din Suceava, pentru care a trimis astăzi din Cetatea Vaticanului diverse materiale medicale.”

Județul Suceava este centrul epidemiei din România cu aproape 25% din totalul infectărilor.

Materialele sanitare au fost procurate cu ajutorul cardinalului Konrad Krajewski, persoana responsabilă cu activitățile caritabile ale papei. Deși este dificilă aprovizionarea pe piața medicală internațională, Papa Francisc a reușit să cumpere 5 ventilatoare pulmonare pentru bolnavii români, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare.

Cardinalul Krajewski a declarat:

„Aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă.”

Papa Francisc și-a manifestat dorința ca aceste 5 ventilatoare pulmonare să ajungă la bolnavii de la terapia intensivă din Spitalul din Suceava. De asemenea, Papa Francisc a transmis românilor că este aproape de ei cu rugăciunea și le împarte Bincuvântarea apostolică.

În țara noastră până în acest moment s-au confirmat oficial 10.096 infecții cu Covid-19 și 527 decese din aceeași cauză. Mai mult de 2.450 persoane s-au vindecat.

Pandemia de Covid-1 a afectat și activitatea papei. Astfel atât Cetatea Vaticanului, cât și Piața și bazilica Sfântul Petru au fost închise pentru turiști și pelerini din data de 10 martie.

În acest an, mesajul de Paște a fost rostit de papa Francisc în Piața Sfântul Petru în absența credincioșilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top