Connect with us
Anul Nou Chinezesc 2021. Când este marea sărbătoare și ce semnificații aparte ascunde

Horoscop 2021

Anul Nou Chinezesc 2021. Când este marea sărbătoare și ce semnificații aparte ascunde

Anul Nou Chinezesc 2021. Acesta are o dată diferită de cea pe care o cunoaște toată lumea, și anume 1 ianuarie. Pentru poporul chinez, anul nou nu începe în ianuarie ci în februarie. Atunci chinezii intră în noul an și are loc Festivalul de primăvară care este considerat cea mai lungă sărbătoare din China. Anul Nou Chinezesc.

Când începe Anul Nou Chinezesc 2021

Anul Nou Chinezesc nu începe pe 1 ianuarie, ci pe 12 februarie. Este o zi extrem de importantă în China, cea mai lungă sărbătoare a fericirii și împărtășirii bucuriei.

De Anul Nou Chinezesc are loc un Festival de primăvară. Acesta începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a cincisprezecea zi.

Originea sărbătorii este veche de secole și este înconjurată de mai multe legende și obiceiuri. În vechime, perioada aceasta era una în care oamenii reflectau despre cum s-au purtat cu un an în urmă, ce au greșit și cum ar putea repara.

Anul Nou Chinezesc nu are o dată fixă, ci se sărbătorește într-o zi diferită de la an la an întrucât se bazează pe un calendar care funcționează după ciclurile Lunii.

De obicei, Anul Nou Chinezesc cade în intervalul 21 ianuarie – 19 februarie, mai exact la a doua Lună nouă după Solstițiul de iarnă.

În 2021, Anul Nou Chinezesc începe pe 12 februarie și ține nu mai puțin de 15 zile.

Cum sărbătoresc chinezii Anul Nou

Obiceiurile și tradițiile din China cu ocazia Anului Nou sunt dintre cele mai diverse. Oamenii cumpără cadouri, decorațiuni, material textil, hrană și îmbrăcăminte. Există un obicei ca fiecare familie să facă o curățenie generală în casă pentru a îndepărta orice nefericire în speranța unui an mai bun.

Ferestrele și ușile se decorează cu decorațiuni din hârtie roșie și cuplete pe teme populare: „fericire”, „bogăție” și „viață lungă”.

În mod obligatoriu, la cina care se servește în ajunul Anului Nou, adică pe 11 februarie 2021, trebuie să se consume carne de porc, rață sau pui, precum și un desert dulce, iar seara se încheie cu focuri de artificii. A doua zi dimineața, copiii le urează părinților un an nou fericit și cu sănătate, iar în schimb primesc bani în plicuri de hârtie roșie.

2021 este considerat și Anul Bivolului de metal

Anul 2021, cel în care noi am intrat, iar chinezii vor intra începând din 12 februarie, este considerat și Anul Bivolului de metal. Potrivit zodiacului chinezesc, bivolul de metal va avea o influență asupra oamenilor care își vor fi din ce în ce mai motivați să muncească. În același timp, anul bivolului vorbește și despre cupluri, familie și bunăstare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop 2021

To Top