Connect with us
Anul nou persan 2019 - Ce schimbări aduce pentru zodii horoscopul Iranian

Horoscop

Anul nou persan 2019 – Ce schimbări aduce pentru zodii horoscopul Iranian

Reprezentând una dintre cele mai vechi forme de astrologie, zodiacul persan are 12 semne, cărora le corespund cele 12 luni ale calendarului iranian.

Astrologia își are rădăcinile în cultura vechilor civilizații. La baza celei persane stă calendarul iranian,conceput acum mai bine de două milenii,prin observarea mișcărilor soarelui. Astfel,prima zi a anului nu este 1 ianuarie,ci 21 martie,aceea în care are loc echinocțiul de primăvară. De asemenea,anul este împărțit în 365 de zile,12 luni și 4 anotimpuri.

Fiecare lună din sezonul cald are 31 de zile,iar din sezonul rece 30,mai puțin ultima,care are 29 de zile o dată la 4 ani. De pildă,dacă aniversarea ta este pe 5 noiembrie,data corespunde celei de-a 14-a zi a lunii Aban,deoarece prima zi a acestei luni este 23 octombrie. Tot Aban va fi și numele semnului zodiacal sub care te-ai născut.

Pe 21 martie este celebrat Anul Nou Iranian sau Nowruz,o sărbătoare a naturii.

Zodiile horoscopului persan

Farvardín ……………. 21 martie-20 aprilie

Ordibehesht………….. 21 aprilie – 21 mai

Khordad……………… 22 mai – 21 iunie

Tir……………………..22 iunie – 22 iulie

Mordad………………..23 iulie – 22 august

Shahrivar………………23 august – 22 septembrie

Mehr…………………..23 septembrie – 22 octombrie

Aban………………….23 octombrie – 21 noiembrie

Azar…………………..22 noiembrie – 21 decembrie

Dey…………………..22 decembrie – 20 ianuarie

Bahmán………………21 ianuarie – 19 februarie

Esfand……………….20 februarie – 20 martie

Farvardín

Dacă te-ai născut sub acest semn,te caracterizează jovialitatea și curajul,iar farmecul tău constă în inocența și energia care atrag atenția celorlalți asupra ta. Ai o încredere extraordinară în propriile puteri și dai dovadă de dinamism,ceea ce te ajută să faci față provocărilor care se ivesc în viață. Punctul tău slab este impulsivitatea. Îți este greu să te controlezi la mânie și riști să-i faci să sufere pe cei la care ții.

Ordibehesht

Ești apreciată de ceilalți pentru răbdare,perseverență și ambiție. Datorită acestor calități,dar și pentru natura ta protectoare,ești îndrăgită de cei care ajung să te cunoască. Cu cei pe care-i iubești este posibil să fii posesivă și geloasă.

Khordad

Te poți lăuda cu o rezistență mare la boli și cu o imaginație ieșită din comun. Ești plină de viață,ba unii ar putea spune despre tine că ești chiar agitată și prea puțin răbdătoare. Cauți să te bucuri de plăcerile vieții,ești nehotărâtă și te poți confrunta adesea cu o nervozitate excesivă.

Tir

Ești o persoană care se bucură de noroc în viață,de o imaginație bogată și de intuiție. Ești protectoare și tenace,motive pentru care ești înconjurată de mulți prieteni. Totuși,apropiații știu că ești și capricioasă și predispusă la stări depresive,mai ales dacă ai mai multe dezamăgiri una după alta.

Mordad

Calitatea ta izbitoare este generozitatea. Ești o persoană caldă,sociabil,îți faci prieteni cu mare ușurință. În viață,cauți provocările și dorești să fii în centrul atenției. Natural ta iubitoare îți dă farmec. Ești entuziastă,amuzantă,dar poți fi,în unele situații,dominatoare și intolerantă.

Shahrivar

Critică din fire,perfecționistă și conservatoare,îi uimești pe cei din jur prin simț practic,discreție și meticulozitate. Ești generoasă,grijulie cu ceilalți și miloasă cu cei mai puțin norocoși. Ești emotivă,în ciudat faptului că pari o persoană dură.

Mehr

Romantică și sociabilă,întâmpini dificultăți în plan personal de a te decide asupra persoanei potrivite pentru o căsnicie. Adesea,cochetezi cu mai multe persoane de sex opus. Loialitatea și diplomația sunt principalele tale calități.

Aban

Ești calmă,interiorizată,pasională,înțeleaptă. Puțini rezistă atracției tale. Crezi cu tărie că sfaturile pe care le oferi sunt cele mai bune. Ambiția și încăpățânarea îți pun adesea bețe în roate la locul de muncă,pentru că atragi invidia altora. Ai mare grijă,pentru că,în familie,e posibil să fii posesivă,geloasă și să ții ranchiună.

Azar

Energică,îndrăzneață,dai dovadă și de onestitate,loialitate,dar,uneori,din cauza lipsei de tact,ajungi să rănești sufletește pe cei din familie sau pe amici. Încrederea prea mare în forțele proprii te poate face să pari iresponsabilă,naivă sau neglijentă.

Dey

Ai ambiție,ești înțeleaptă și tenace. Toate aceste calități te ajută să-ți atingi scopurile. Uneori,te folosești de viclenie,alteori depui eforturi extraordinare. În ciuda acestor atuuri,surprinzi adesea prin pesimism și prin lipsa controlului asupra mâniei și geloziei.

Bahmán

Te pricepi de minune să obții ceea ce-ți dorești,impresionându-i pe ceilalți. Îi cucerești cu o serie de calități cum sunt volubilitatea,inteligența,generozitatea și fidelitatea. În aparență jovială și blândă,ești foarte hotărâtă și știi exact ce-ți dorești în viață. Din păcate,ești și idealistă,riscând să pierzi mult în lipsa unei analize serioase a situației.

Esfand

Te descriu compasiunea,blândețea și tandrețea. Poți fi o persoană generoasă,care nu se teme să ofere multă dragoste apropiaților. Pentru cei care nu te cunosc bine,este posibil să pari distantă,rece,inabordabilă. Nervozitatea și credulitatea se numără printre defectele tale.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop

To Top