Connect with us
Astrele schimbă tot! Lilith și Chiron în conjucție perfectă pe 25 februarie! Cine va fi afectat

Horoscop

Astrele schimbă tot! Lilith și Chiron în conjucție perfectă pe 25 februarie! Cine va fi afectat

Pe 25 februarie, Lilith și Chiron vor fi în conjuncție perfectă la 3 gr 42 Berbec. Conjuncţia Lilith – Chiron îmbină cele două energii dând expresie legăturii lor. În cazul în care Lilith este supravegheată și stârneşte teamă de repercusiune ca urmare a exprimării ei, induce rezistenţă la învățarea despre cum ne putem schimba prin auto-responsabilizare, prin conştientizare chironiană atunci când este posibil. Cu alte cuvinte, dacă reprimăm expresia propriei Lilith, cel care ne împiedică să o facem este tocmai Chiron, cel care ar trebuie să aducă maturizarea prin autoresponsabilizare. Reciproca este și ea valabilă. 

Mintea noastră este sediul problemelor noastre, ale fricilor pe care nu ni le putem explica, ale temerilor fără fundament aparent, ei, bine acestea pot ţâşni la suprafaţă, uneori, copleșitor. Cu toate acestea, tot acolo îşi poate avea sălaş talentul într-un domeniu sau chiar mai multe talente care pot fi conexate. Şi în momentul când survine un blocaj – oboseală, stres, un şef ignorant, toate iau turnura unei drame care poate culmina cu un gest necugetat, cum îi spunem noi. 

 De exemplu, Lilith în Casa a doua dă abilitatea de a ne câştiga existența dintr-o multitudine de surse, diferite ca domeniu şi care, de multe ori, nu au legătură unul cu altul.

Dacă Lilith face un aspect mai dificil cu o planetă personală mai ales, nativul se trezeşte în situaţia că acţionează ilogic în raport cu planeta aspectată. Dar la o privire mai atentă se poate observa cum stările interioare pe care le trăieşte nativul sunt, de fapt, dorințe și motivații reprimate, care apar într-un mod pe care nu îl putea evita.

Povestea lui Lilith este un container în care s-au mixat motive provenite din diverse culturi, cu scopul de a menține energia mentală la foc continuu. Fără îndoială, la nivel colectiv vorbim despre instinctul de supraviețuire. Dar indiferent de felul cum se diseminează informaţia într-o arie culturală, va exista întotdeauna un filon care se va regăsi în fiecare. 

Pericolul energiei lui Lilith, raportat la cultura în care ne-am format şi în care trăim, este momentul în care omul o trezeşte în propria persoană, în lumea lui interioară pentru că atunci el s-ar baza mai mult probabil doar pe natura instinctuală, după toate probabilitățile şi vede că în multe privinţe societatea în care trăiesc nu le face niciun bine. 

Construcția mitului ca vehicul pentru a explica instinctul şi a crea o justificare pentru natura instinctuală a Omului este destul de transparentă. Versiunea ebraică spune că Adam a fost creat din țărână, în timp ce Lilith a fost creată din resturi sedimentare percepute ca fiind murdărie. Din punctul ei de vedere ar trbui să fie egali atâta timp cât au fost creaţi din pământ, dar  convingerea ei este că nu sunt egali, atâta timp că ea este făcută dintr-un material inferior. 

Şi-ar fi dorit să fie făcută din același material ca și adamitul, dar semănăm noi unul cu altul în asemenea măsură ca să fim identici? Nu. Şi atunci Lilith se răzvrăteşte şi pleacă iar Eva este acceptată  pentru că ea nu se aşteaptă şi nici nu doreşte să fie tratată de la egal la egal cu Adam, Eva corespunde imaginii femeii în societatea ebraică veche. Eva îşi cunoaște locul și mai ştie că îşi datorează existența lui Adam.

Lilith, ca primă femeie, este mama a femeilor, iar Eva este surogatul necesar pentru a explica poziţia femeii în societatea iudaică. Partea frumoasă este că nu toate femeile sunt ca Eva; femeile nu sunt create din coasta bărbatului. Şi bărbații și femeile aparţin aceleiaşi specii; fiecare este conceput și născut în același mod şi din același material genetic. 

Aspectele natale dintre Lilith şi Chiron implică o armonizare între sensibilitate la impactul generat de opiniile altora şi reacţiile fiecăruia dintre noi. Fiecare reprezintă un sistem energetic care funcţionează cu energie proprie astfel că oricare celulă a organismului nostru devine un fel de antenă care recepţionează semnalele venite dinspre mediul în care trăim, dinspre societate cu alte cuvinte. Cel mai greu de îndurat este oprobiul public, stigmatul dacă vreţi, şi durerea asociată  acestuia. În acelaşi timp însă, aceea celulă antenă aşteaptă de la noi să fie exploatată, să fie conştientizată, să se facă cunoscută, să fie dezvoltată tocmai ca să ne putem asuma responsabilitatea propriei vieţi. Fiecare însă, este liber să aleagă calea pe care o face.

Chiron îi dă lui Lilith capacitatea de a empatiza cu ceilalţi atunci când vorbim despre fricile care ne terorizează, iar Lilith împarte cu Chiron abordarea viscerală și instinctuală în înțelegerea propriilor realități interioare dar și ale celorlalţi. 

Indiferent de aspect, Lilith – Chiron implică conştientizarea celei mai profunde răni, inclusiv felul în care a fost produsă ea precum şi respingerea din partea celorlalţi pe care nativul le poate experimenta. Prin oricare dintre ele însă, s-ar putea racorda mai mult decât am crede la suferința altora. Bănuiesc însă că asta trezeşte reacţii negative din partea celorlalţi şi le poate crea probleme dacă nu ştiu cum să abordeze şi starea şi momentul. La urma urmei, oamenii au tendinţa de-ai respinge pe cei care în încercarea de a-i ajuta, îi obligă să aducă la lumină durerile despre care nu pot vorbi şi cu atât mai puţin atunci când este implicată Lilith.

 Și chiar dacă nu știm ce să facem cu privire la ceea ce recunoaște mintea noastră şi care permite o schimbare în conştiinţă, ne arată de ce şi cum am suferit, vor permite schimbări în viața noastră de zi cu zi, natural, momente susţinute atât de Lilith cât și de Chiron. 

Chiron îi deschide drum la Lilith să sesizeze că vindecarea Sinelui vine din interior, apoi cum îi poate ajuta pe alții să se vindece. Lilith poate mpărtăşi cu Chiron o nouă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă să fii conectat la natura ta instinctuală.

 După cum am văzut, Lilith rămâne conectată la sinele primar chiar dacă asta înseamnă să fie pedepsită pentru că face acest lucru. Chiron este un centaur, jumătate om și jumătate cal, adică jumătate raţiune – jumătate instinct, conectat la natură într -un mod direct și vizibil. Centaurii sunt un grup de fiinţe sălbatice care aveau permanent probleme din cauza sălbăticiei lor iar Chiron este unul dintre ei dar doar ca formă și ca nume, nu este ca ei și de aceea nu a fost acceptat niciodată în totalitate de ei. El este civilizat în timp ce ei nu sunt iar Lilith îl poate ajuta să se reconecteze cu rădăcinile sale sălbatice. Partea importantă a lui Lilith este că ea lucrează din interior spre exterior iar a lui Chiron dinspre extern spre interior și putem presupune că este mai sălbatic decât am crede. Şi cu toate acestea, Chiron, cu toată politețe sa și cu toată abordarea rațională a vieții, trebuie să învețe să se reconecteze cu latura sa irațională şi instinctuală. Putem presupune că şi Chiron şi Lilith vorbesc despre realitate versus aparență și despre ceea ce am putea face pentru ceilalţi ca să se reconecteze la lumea lor interioară.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop

To Top