Connect with us
Acțiune a polițiștilor în Vama Veche. Au găsit cocaină, ecstasy și ketamină

Justitie

Acțiune a polițiștilor în Vama Veche. Au găsit cocaină, ecstasy și ketamină

Acțiune a polițiștilor în Vama Veche. Au găsit cocaină, ecstasy și ketamină. Vara și-a intrat în drepturi, iar, de câteva săptămâni, litoralul românesc este plin de turiști. Toți sunt pentru petrecere, însă nu toți petrec legal. Asta au constatat polițiștii după ce au cercetat o plajă din Vama Veche – una dintre cele mai frecventate stațiuni de pe litoralul nostru.

Acțiune a polițiștilor în Vama Veche. Au găsit cocaină, ecstasy și ketamină

În acest weekend, oamenii legii au întocmit mai multe dosare de cercetare privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Acțiunea a fost organizată de către polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.C.O.T. – S.T. Constanța.

Oamenii legii au descoperit mai multe tipuri de droguri asupra turiștilor din Vama Veche. Polițiștii au găsit 15 persoane care dețineau astfel de substanțe care au fost confiscate în vederea indisponibilizării. Vorbim despre droguri de risc și de mare risc, cum ar fi cocaina, ecstasy, ketamina, MDMA, dar și un grinder metalic cu urme de materie vegetală.

Astfel de acțiuni au loc periodic pe litoral, și, în general, în locuri aglomerate în timpul sezonului estival. De asemenea, oamenii legii au în dotare și aparatul Drug Test pe care îl folosesc pentru a depista șoferii care au consumat substanțe psihoactive înainte de a urca la volan. Anul trecut, în timpul verii, au fost organizate mai multe astfel de filtre, care s-au soldat cu zeci de dosare penale.

Conform articolului 336, alineatele 1 si 2 din Codului Penal, conducerea vehiculelor pe drumurile publice de catre o persoana care a consumat substante psihoactive, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Menționăm că după perioada stării de urgență, când Guvernul a dat verde ieșirilor în aer liber, sute de mii de români au luat drumul spre Marea Neagră, deși suntem încă în stare de alertă și este imperios necesar să păstrăm distanța socială.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top