Connect with us
Marcel Vela: Sunați la 112 dacă vedeți pe cineva fară mască dupa 15 mai

Justitie

Marcel Vela: Sunați la 112 dacă vedeți pe cineva fară mască dupa 15 mai

Marcel Vela a făcut o declarație șocantă, în care solicită cetățenilor să sune la 112 dacă văd pe stradă după 15 mai cetățeni care nu poartă mască. Șocantul este faptul că deși serviciul 112 este extrem de aglomerat, o astfel de declarație veniță în actualul context ar putea bloca liniile și echipajele de intervenție.

Într-un interviu acordat jurnalistului George Buhnici pe canalul său de Youtube, Marcel Vela a declarat că oricine strănută fară mască ar putea avea dosar penal.

Declarația lui Vela referitoare la mască după 15 mai

„La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict”, a afirmat Vela intr-o discutie pe canalul de YouTube al lui George Buhnici.

Al doilea om în stat în starea de urgență, Marcel Vela, spune că primăvara și căldura ar putea seduce populația și încuraja să se lipsească de masca de protecție care va fi obligatorie după 15 mai.

„Există o așteptare extrem de mare din partea populației. Totuși sunt două luni în care oamenii au rezistat, au fost eroi. Simt că eroismul fiecăruia a fost darul pe care l-a oferit întregii comunități. Este această așteptare.

Am făscut măsurători. Dacă în prima lună au acceptat măsurile, au stat acasă, peste 70% au acceptat aceste măsuri. Omul e o ființă socială, nu poți să îl ții în casă, mai ales că ce se întâmplă afară, mirosul de primăvară, soarele, natura, te seduc. Și atunci era foarte greu să mai tolereze, să mai stea într-o așteptare între patru pereți. Și, încet încet pe măsurători a scăzut gradul de acceptabilitate a condițiilor de a sta în interiorul unei locuințe”, a mai declarat Marcel Vela.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Enea Aureliu

    2020-05-12T18:37:07+03:00 at 18:37

    „Am găsit formula parlamentară” ! Ce afirmație halucinantă ! Un guvern absolut debusolat și ilar în acțiuni își dezvăluie preocupările (preocuparea de fapt și unica) importante . A căuta soluții pentru a deschide dosare penale celor care trăiesc , astfel încât să nu fie posibil de contestat în justiție . Rămâi înmărmurit nu de rezultatul căutării vi de lejeritatea cu care se gândește la guvern și de exprimarea publică total lipsită de considerație față de natură eterogenă a structurii sociale . La testarea in masă a populației este refractar , la accesul credincioșilor în lăcașurile de cult de asemenea , în problema repornirii activităților economice ne spune despre fabrici de măști antivirus și de planuri de reconstrucție a industriei în ansamblu (de parcă viitoarele generații vor ține cont de aberații gândite „pe picior” în situații de criză) ; se întrec în apariții video alături de un președinte infantil și nu spun nimic limpede și ferm decât aberații a căror punere în practica presupune să întorci populația cu cheia și să respire la semnal . Repet , halucinant ! Vorbim de exemplul țărilor din jur și din lumea mare și acționăm mimetic aplicând soluțiile extreme și total imposibil de implementat cu rigoare și conștiinciozitate de o populație , repet , cu niveluri educaționale diverse , cu structură psihică de asemenea , cu bagaj informațional divers și divers interpretat , populație deloc diferită de cea a altor țări de pe mapamond . Nu măsurile deranjează în mod direct și special ci limita absurdului cu care sunt clamate . Și finalul care este ? Adânci mulțumiri aduse cetățeanului ! Păi cetățeanul a respectat nu regulile impuse administrativ și repetate scolastic la televizor , ci explicațiile date de specialiști pentru protejarea propriei persoane . Faceți un studiu social . Cine și-a impus reguli și conștient s-a protejat a respectat și ordonanțele militare și asta în procent de peste 90% . Teama amenzilor i-a chinuit precum durerea de „dor de frică” . Așa mi se face și mie un dor de oameni serioși și credibili în fruntea statului . Dar îmi aduc aminte de vorba unei persoane dragi care nu mai există : drag mi-a fost omu’ deștept și n-am avut parte de el . Era un anticomunist înverșunat , fusese cu frontul până în Cehoslovacia și după exterminarea de către comuniști a intelectualității trăia cu amintirea sacrificiilor națiunii . Suntem parcă într-o ipostază similară . În țara asta nu ai cu cine sta de vorbă serios și aplicat .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top