Connect with us
Cât de atrăgători sunt bărbații cu chelie? Ce spun cercetările? Au ei, oare, motive de îmgrijorare în privința aspectului?

Stil

Cât de atrăgători sunt bărbații cu chelie? Ce spun cercetările

Majoritatea bărbaților care au chelie ar susține că lucrul acesta îi face să pară mai atrăgători. Sau nu. Pe de altă parte, cei care au o podoabă capilară bogată, vor considera că în realitate ei sunt mult mai seducători. Trebuie să recunoaștem: aspectul fizic contează în societate. Felul în care arătăm îți poate pune amprenta asupra carierei, a oamenilor cu care suntem asociați. De asemenea, în funcție de aspectul nostru fizic ne alegem și partenerii de viață, spun cercetările. Având în vedere lucrurile acestea, mulți se pot întreba dacă bărbații cu chelie sunt atrăgători. Să vedem ce spun studiile.

Sunt bărbații cu chelie atrăgători?

Oamenii obișnuiesc să îi eticheteze pe ceilalți în funcțtie de aspectul fizic. Consideră că anumite trăsături ale personalității lor sunt dezvăluite de modul în care arată. Spre exemplu, femeile și bărbații cu ochi mici și buze subțiri sunt văzuți ca fiind perosoane dominante. Oamenii cu ochii mari și buze pline par a fi supuși. De asemenea, cercetările au subliniat faptul că indivizilor considerați atrăgători li se atribuie numeroase calități.

CITEȘTE ȘI: Crezi că bărbaţii cu barbă sunt atrăgători? Atunci nu citi asta!

În mod tradițional, bărbații cu chelie sunt asociați cu anumite caracteristici indezirabile: slăbiciune, impotență etc. Bărbații care se află la polul opus sunt etichetați ca fiind puternici și virili. Poate părea curioasă decizia unor bărbați de a se rade pe cap, având în vedere că acesta este un simbol al castrării. Adevărul este că mulți renunță la păr pentru că încep să chelească. Poate fi extrem de frustrant și din acest motiv își pot pierde încrederea în propria persoană. Devin depresivi și vor cheltui o avere fie pentru a ascunde efectele pierderii părului, fie pentru a inversa procesul.

Studiile evidențiază că, în realitate, chelia are beneficiile sale. Participanții la acele cercetări au ajuns la concluzia că bărbații cu chelie au o fire mult mai dominantă decât cei cu păr. De asemenea, ei au fost asociați și cu alte trăsături pozitive. Au fost percepuți ca fiind mai încrezători, mai masculini, mai înalți și mai puternici decât bărbații a căror podoabă capilară nu s-a pierdut de-a lungul timpului.

Mesajul este clar: chelia nu este un blestem. Din contră, bărbații care se confruntă cu această problemă nu ar trebui să își facă griji. Sunt văzuți ca fiind la fel sau poate chiar mai seducători decât cei care se află de cealaltă parte a baricadei.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top