Connect with us
Moduri în care banii vă pot distruge relația? Află despre ce este vorba și cum puteți soluționa problemele.

Stil

Moduri în care banii vă pot distruge relația

Să vorbiți despre bani nu este mereu plăcut, însă este necesar. Dacă nu discutați cu sinceritate și respect în legătură cu situația voastră financiară, atunci relația ar putea avea de suferit. Să vedem care sunt modurile în care banii vă pot schimba relația.

Cum banii vă pot schimba relația

Nu vă conștientizați obiceiurile. Fiecare persoană ar putea considera că modul în care gestionează problemele financiare este cel corect. Însă, trebuie să realizați faptul că toți avem anumite capricii legate de bani și rareori ele concid cu cele ale partenerului. Spre exemplu, unii pot merge la cumpărături când sunt stresați sau nervoși. Pe de altă parte, alții aleg să dea banii numai pe lucruri scumpe. În altă actegorie intră persoanele care nu pot concepe ideea de a cumpăra lucruri care nu provin de la un anumit brand. Și exemplele pot continua. Ideea este că obiceiurile voastre pot fi diferite când vine vorba despre bani, deci este bine să le cunoașteți, pentru că pot genera probleme în cuplu.

Credeți că secretele nu vă pot face rău. Poate ai cumpărat haine noi, ori ai cheltuit bani din contul vostru comun. Dacă nu îi spui partenerului, atunci secretul ar putea interveni între voi. Poate crezi că nu faci nimic greșit dacă nu vorbești despre investițiile pe care le-ai făcut fără ca partenerul să afle. Dar, într-o relație, mai ales una pe termen lung, banii pot deveni o problemă. La fel și secretele legate de situația voastră financiară. Din cauza secretelor, încrederea se poate pierde.

Vă gândiți că nu veți face compromisuri. Este adevărat că un compromis nu funcționează mereu când în joc apar banii. Evită să vezi totul în alb și negru. ”Aruncă banii pe orice, pe când eu fac economii!”. Nu este un mod care să vă ajute în relație. O astfel de gândire vă poate împiedica să faceți compromisuri. În schimb, încercați să colaborați. Este de preferat ca discuțiile voastre să deschidă posibilitatea de a face compromisuri și de a gândi creativ.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă când visezi bani – Semnificația viselor
Considerați că anumite comportamente legate de bani dezvăluie unele trăsături de caracter, nu sunt obiceiuri. Avem tendința de a crede că modul în care cineva investește banii sau îi economisește reliefează anumite trăsături de caracter ale acelei persoane. De exemplu, dacă ați decis să cheltuiți o anumită sumă de bani lunar, iar celălalt încalcă regula, ce faci? Crezi că este o problemă ce trebuie soluționată? Sau poate începi să-l vezi pe celălalt ca fiind egoist, nepăsător etc.? Sau, dacă el/ea îți spune că este în regulă să cumperi un anumit lucru, iar apoi consideră că ai întrecut orice limită făcând asta, cum procedezi? Crezi că este o neînțelegere ce trebuie rezolvată? Sau crezi că el/ea este ipocrit/a? În astfel de situații este bine să comunicați. Nu îi atribui partenerului anumite trăsături negative numai pentru că există neînțelegeri în privința banilor.

Invidia. Poate el/ea tocmai a primit o ofertă de lucru. Drept urmare, va avea un salariu mult mai mare decât al tău. Sau consideri că are un job pe care nu îl merită, pentru care tu te-ai pregătit mai bine. În astfel de cazuri poate să apară invidia, care v-ar putea distruge relația.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top