Connect with us
Slujba de Florii de la Vatican - LIVE VIDEO

Stil

Slujba de Florii de la Vatican – VIDEO COMPLET. PLUS: Declarațiile Papei

Slujba de Florii de la Vatican a ținut mai bine de două ori. Papa Francisc a oficiat slujba în fața a zeci de mii de credincioși catolici.

VIDEO cu slujba de Florii de la Vatican

Cele mai interesante declarații făcute de Papa Francisc:

„Atunci când suntem la masă, atunci când vorbim cu alţii prin intermediul telefonului, acele momente marchează începutul războiului – pentru că nu există dialog”;

„Crizele provoacă frică, alarmează. În opinia mea, cel mai bun exemplu de populism european este Germania anului 1933. Un popor care a fost imersat în criză şi îşi căuta identitatea, până ce a apărut acest lider carismatic, care a promis să-i redea identitatea. Dar le-a dat o identitate distorsionată şi cu toţii ştim ce s-a întâmplat. Hitler nu a furat puterea. A fost ales de popor, iar apoi şi-a distrus poporul”;

„Trebuie să vorbim mai puţin şi să ascultăm mai mult”.

Evenimentul a fost transmis de mai multe televiziuni din lume. Astăzi, atât catolicii cât și ortodocșii celebrează Floriile. Sărbătoarea marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim. În această zi, credincioșii duc la biserică ramuri de salcie care sunt sfințite de preoți. Se spune că aceste ramuri de salcie capătă o putere tămăduitoare.

Femeile își leagă ramurile de salcie la brâu pentru a fi ferite de boli și de duhurile necurate. De asemenea, în această zi se dă dezlegare la pește și vin în Biserica Ortodoxă. Sărbătoarea are loc cu o săptămână înainte de Paște.

CITEȘTE ȘI: Tradiții, obiceiuri și superstiții de Florii. Ce să nu faci în Duminica Floriilor

CITEȘTE ȘI: Cum va fi VREMEA DE PAȘTE 2017. Prognoza meteo

Anul acesta, Paștele catolic și cel ortodox pică în aceeași zi, pe 16 aprilie. Credincioșii se pregătesc temeinic pentru Învierea Domnului. În bisericile catolică și ortodoxă vor avea loc slujbe speciale în fiecare zi din Săptămâna Mare, începând cu ziua de mâine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top