Connect with us
Asistent medicală depistată cu Covid-19: alte 45 cadre medicale se află în izolare

Locale

Asistentă medicală depistată cu Covid-19: alte 45 cadre medicale se află în izolare

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești o asistentă medicală a fost depistată pozitiv cu Covid-19. Angajata a fost testată rapid și testul a ieșit pozitiv. Duminică seara testul trimis la Institutul Matei Balș rezultul a ieșit negativ.

Asistentă medicală depistată cu Covid-19: alte 45 cadre medicale se află în izolare

Încă de la prima testare de sâmbătă, 45 de cadre medicale care au intrat în contact cu asistenta au intrat în izolare.

Toate cele 45 de cadre medicale au fost testate și testele au ieșit negative. Acestea erau asistente, medici, îngrijitoare și brancardieri care au fost la lucru in tura de noapte luând contact cu asistenta.

Au lucrat în tura de vineri până sâmbătă în Spitalul Județean Ploiești. În cazul asistentei proba a fost trimisă și la București, la Institutul Matei Balș. Asistenta a fost transferată la Spitalul CFR pentru a fi tratată corespunzător.

Direcția de Sănătate Publică Ploiești va deschide o anchetă pentru a putea ține sub control situația.

„Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, femeia s-a simţit rău şi, având simptome specifice COVID-19, a fost testată, rezultatul fiind pozitiv. În consecinţă, a fost declanşată o anchetă epidemiologică de către DSP Prahova, fiind testat întregul personal medical care a asigurat tura de noapte în data de 24/25 aprilie, la secţia unde activează şi cadrul sanitar confirmat, dar şi pacienţii cu care asistenta a intrat în contact. În total sunt 45 de persoane. Până la sosirea rezultatelor, contacţii vor rămâne în izolare”, arată instituția prefectului din județ.

La nivel național, avem 11.036 infectări, iar bilanțul morților a ajuns la 629 persoane. Cea mai tânără persoană care a fost răpusă de Covid-19 este o tânără de 21 ani care avea mai multe probleme de sănătate.

Deși se vorbește despre o relaxare a restricțiilor din data de 15 mai, numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top