Connect with us
Capitala ar fi la un pas de carantina totală. Ce spun specialiștii

Locale

Capitala ar fi la un pas de carantina totală. Ce spun specialiștii

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. În ultimele zile, cazurile de infectare cu noul virus al momentului au crescut semnificativ, depășind chiar și pragul de 3000 de infectări zilnice. De altfel, cea mai mare problemă este în București, care ocupă primul loc în lista cu cele mai afectate zone. În acest context, oamenii se întreabă dacă va fi introdusă carantina totală pentru ca lucrurile să fie ținute sub control. Specialiștii au efectuat mai multe calcule care arată că momentul închiderii Bucureștiului este mai aproape decât credem.

Carantina totală ar putea fi impusă în București

Carantina totală este cea mai mare temere a bucureștenilor, după ce situația a scăpat de sub control în ultima perioadă. Din cele peste 3000 de cazuri noi de infectare zilnice din România, cele mai multe dintre ele provin din Capitală. Institutul Național de Statistică (INS) a prezentat datele potrivit cărora, în ultimele două săptămâni, în București au fost confirmate 4.969 de noi infectări cu noul virus al momentului, raportat la o populație de 2.151.665 locuitori. Această statistică arată că indicele de infectare în București este de 2,2.

Până la scenariul roșu ar mai fi doar puțin, luând în considerare statisticile Graphs.ro, care a calculat deja că media pe perioada unei săptămâni este de 406 cazuri. Până la închiderea Capitalei ar mai fi doar 50 de cazuri, însă totul depinde de cum va evolua situația, având în vedere că au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul virus.

De altfel, medicul  Octavian Jurma, celebru pentru previziunile sale care s-au dovedit adevărate, susține că Bucureștiul va atinge o incidență cumulată de 3 cazuri la mia de locuitori în săptămâna 12-18 octombrie. Potrivit legii, aceste cifre obligă Capitala să intre în carantină totală.

„Este aproape o certitudine statistică și nu mai putem face nimic să prevenim asta. Ceea ce putem să prevenim prin măsuri luate astăzi este depășirea pragului de 750 de cazuri noi pe zi săptămâna viitoare și a celui de 1,000 de cazuri noi pe zi în 2-3 săptămâni. Această rată înseamnă că ai o probabilitate de 100% ca unul din fiecare 500 de oameni pe care îi întâlnești a fost infectat în ultimele 14 zile.”, a declarat medicul.

În ciuda situației din ultimele zile, Nicușor Dan îi liniștește pe bucureștenii care se tem de închiderea Capitalei și îi asigură că nu se va recurge la o astfel de măsură. El nu exclude faptul ca mai multe cartiere în care se identifică multe cazuri să fie închise pentru a ține lucrurile sub control și a declarat că ultimele estimări arată că 1% din populația Bucureștiului a avut Covid-19 în ultimele luni, însă aceste cifre sunt ridicate de mai multe focare izolate care pot fi controlate.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top