Connect with us
Klaus Iohannis, despre carantina totală. Ce îi așteaptă pe români

Social

Klaus Iohannis, despre carantina totală. Ce îi așteaptă pe români

Situația din România este din ce în ce mai dificilă din cauza pandemiei de coronavirus care amenință în continuare omenirea. Cazurile de infectare se mențin pe un trend ascendent și autoritățile sunt în alertă, după ce azi a fost depășit pragul 3000 de îmbolnăviri zilnice. Românii se gândesc la unele dintre cele mai negre scenarii în contextul creșterii alarmante și se tem că ar putea fi impusă din nou carantina totală. Despre acest subiect a vorbit președintele Klaus Iohannis, explicând ce ne așteaptă.

Klaus Iohannis anunță că nu e cazul de carantină totală

Situația din România s-a agravat de la zi la zi. Cazurile de infectare au crescut semnificativ, depășind chiar și pragul de 3000 de îmbolnăviri zilnice. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Municipiul București ocupă din nou un loc fruntaș în lista cu județele cele mai afectate.

În contextul situației actuale, președintele a vorbit despre carantina totală de care toată lumea se teme și care ar marca din nou populația. El a explicat că nu se pune problema în acest moment de a fi închisă întreaga țară și că totul depinde de cum vor avolua lucrurile. Specialiștii au emis mai multe măsuri care se aplică în zonele afectate, având în vedere că exită localități care nu au deloc bolnavi, motiv pentru care nu poate fi vorba de carantinarea totală.

„Strategia e clară: vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara. S-a introdus de către specialiști acea scală care ne spune dacă e cazul să se ia anumite măsuri. Aceste restricții se bazează pe o evaluare a specialiștilor care ține cont de gradul de infectare din localitatea respectivă. Avem în continuare situații foarte diferite în diferite localități. Avem orașe și comune unde aproape că nu există bolnavi și atunci e foarte bine să se acționeze local, țintit.”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a cerut din nou populației să respecte măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus, susținând că responsabilitatea fiecărui cetățean este chiar mai mare decât cea a autorităților publice. În caz contrar, reintroducerea restricțiilor dure este inevitabilă pentru a putea fi controlată situația. Având îm vedere că toți așteaptă revenirea la normalitate, aceasta întârzie dacă nu tratăm cu seriozitate această bătălie cu nemilosul virus care a lovit omenirea.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top