Connect with us
Ce soluții are ministrul Marcel Vela pentru oamenii afectați de inundații

Locale

Ce soluții are ministrul Marcel Vela pentru oamenii afectați de inundații

Ministrul Marcel Vela a făcut o vizită în județul Hunedoara pentru a vedea cu ce probleme se confruntă oamenii care au fost afectați puternic de inundații. Ministrul atrage atenția că pericolul încă nu a trecut, însă a ținut să sublinieze cp cetățenii vor fi sprijiniți și zi și noapte de către autorități.

Ce soluții are ministrul Marcel Vela pentru oamenii afectați de inundații

Ploile torențiale din ultima perioadă au produs inundații care au avut efecte greu de imaginat. Sute de gospodării au fost distruse complet de apele mari în doar câteva clipe, în mai multe județe din țară. Oamenii se confruntă cu pagube uriașe, iar autoritățile spun că încercările grele încă nu au trecut.

Ministrul Marcel Vela susține că toți cei care se confruntă cu probleme din cauza inundațiilor vor fi sprijiniți necontenit de către autorități.

„Încercările nu au trecut încă… Ieri am mers în județul Hunedoara, în localitățile afectate de fenomenele hidrometeorologice severe din Valea Jiului pentru că am vrut să fiu alături de cei care au trecut în aceste zile prin momente extrem de grele. Am vrut, în același timp, ca oamenii să nu simtă că sunt singuri în această încercare, ci că suntem alături de ei. Este obligația noastră, dar mai ales este responsabilitatea noastră!”, a declarat ministrul.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Marcel Vela a precizat că evaluarea pagubelor va începe imediat, fiind făcută cu sprijinul autorităților locale în scopul de a realiza un necesar de fonduri. Riscurile vor fi în continuare evaluate în zonele cel mai afectate, în scopul de a se menține o siguranță a traficului dar și protecția populației în cazul unor noi viituri.

„Am asigurat cetățenii că nu sunt singuri și vor avea din partea actualului Guvern tot sprijinul de care au nevoie pentru ca viața lor să revină la normal. Tocmai de aceea, am cerut prefectului ca de astăzi să înceapă activitatea de evaluare a pagubelor provocate de inundații împreună cu autoritățile locale. Vor analiza punctual și cu maximă celeritate fiecare caz în parte, astfel încât, la nivelul Guvernului să se cunoască necesarul de fonduri și nevoia de materiale, care să fie trimise în teritoriu.

Am stabilit cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în gestionarea drumurilor naționale și a situațiilor de urgență ca să evalueze riscurile, să mențină siguranța traficului și să intervină pentru protejarea oamenilor, a bunurilor și a infrastructurii din aceste zone. Le-am cerut să rămână în teren până la înlăturarea totală a efectelor inundațiilor și să transmită de îndată dacă au nevoie de sprijin suplimentar în intervențiile lor.”, a scris Vela pe pagina de Facebook.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top