Connect with us
Demisie la Spitalul din Piatra Neamț. Managerul Lucian Micu: "A venit momentul să mă retrag"

Locale

Demisie la Spitalul din Piatra Neamț. Managerul Lucian Micu: „A venit momentul să mă retrag”

Demisie la Piatra Neamț. Managerul Spitalului Județean unde a avut loc cumplitul incendiu care a luat 10 vieți, se retrage din funcția de conducere. Lucian Micu a făcut anunțul demisiei pe pagina personală de Facebook unde a explicat și care sunt motivele ce l-au determinat să ia această decizie.

Managerul Spitalului din Neamț și-a dat demisia

Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț a decis să demisioneze din această funcție. Lucian Micu și-a anunțat demisia printr-o postare pe pagina personală de Facebook, acolo unde a și motivat decizia.

El a declarat că a venit momentul să se retragă și să aștepte ca specialiștii să stabilească cu exactitate care au fost cauzele care au dus la producerea incendiului.

Lucian Micu a ținut să precizeze că demisia lui nu este un abandon și că este un gest pe care îl face cu respect față de rudele pacienților și cadrelor medicale afectate.

Postare pe Facebook a fost făcută ieri, în jurul orelor 15.00. Cel mai probabil, până la această oră, Lucian Micu și-a înaintat deja demisia.

”Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe. Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, a spus managerul Lucian Micu.

Reamintim faptul că sâmbătă, 14 noiembrie a fost o zi neagră pentru sistemul medical și pentru România în sine. Zece pacienți au ars de vii la Spitalul Județean Piatra Neamț. Un incendiu izbucnit pe Secția de Terapie Intensivă s-a extins extrem de repede, iar flăcările au făcut ravagii.

Șapte bărbați și 3 femei au murit. Erau pacienți intubați, bolnavi de coronavirus. Printre victimele arse se află și medicul de gardă care a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe o suprafață de 70-75% din suprafața corpului.

El a intrat în salonul cuprins de flăcări, ca să salveze pacienții. Și-a pus viața în pericol, iar acum este internat la o clinică din Belgia, unde este tratat.

„Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor”, a declarat Ministrul Sănătății.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top