Connect with us
Ludovic Orban a luat o decizie radicală după tragedia de la Piatra Neamț. Se întâmplă de azi

Sanatate

Ludovic Orban a luat o decizie radicală după tragedia de la Piatra Neamț. Se întâmplă de azi

Decizia Guvernului: Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor desfăşura verificări în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional. Vor fi controlate instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale. Decizia lui Ludovic Orban vine după tragedia de la Piatra Neamț, unde 10 oameni au murit într-un incendiu din Spitalul Județean.

Anunțul a fost făcut după ce Premierul a avut, duminică dimineaţa, o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şeful IGSU, Dan Paul Iamandi, şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Ludovic Orban a anunțat ce se întâmplă în România începând de azi

Conform comunicatului de presă transmis de Guvern, a fost realizată analiza intervenţiei în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Începând de azi, 16 noiembrie, echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să desfăşoare controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

În incendiul din Spitalul Județean Piatra Neamț au murit 10 persoane aflate în ATI. De asemenea, un medic anestezist a suferit arsuri grave. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a ajuns duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Șase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top