Connect with us
Filmul incendiului de la Piatra Neamț. Cum s-a declanșat iadul printre pacienți

Locale

Filmul incendiului de la Piatra Neamț. Cum s-a declanșat iadul printre pacienți

Un incendiu devastator a luat viața a șapte oameni, toți internați în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Este vorba despre persoane infectate cu noul virus, care erau intubate. Sunt și foarte mulți răniți. Medicul de gardă, un bărbat de 42 de ani, s-a luptat cu flăcările ca să scoată pacienții din salon. A reușit, dar este în stare gravă, pentru că a suferit arsuri pe o suprafață de 40% din corp.

Șapte bărbați și trei femei au murit în incendiu

S-a declanșat Iadul, sâmbătă seara în Piatra Neamț, la Spitalul Județean. Un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului, iar 10 pacienți și-au pierdut viața, în flăcări. Dintre aceștia, doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași.

Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijiri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară.

Filmul incendiului de la Piatra Neamț. Cum s-a declanșat iadul printre pacienți

Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri.

Pacienții care au murit erau infectați cu noul virus și stăteau intubați. Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv. Parchetul General a deschis o anchetă penală.

Victimele aveau vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani.

Filmul incendiului de la Piatra Neamț

Potrivit primelor informații, incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit și s-a propagat foarte repede din cauza oxigenului din instalația ATI. La locul groazei au ajuns și autoritățile. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut câteva declarații la ieșirea din Spitalul Județean din Piatra Neamț.

„Eveniment tragic la spital aici, în Piatra Neamţ, incendiu în sectia ATI SARS-CoV-2, zece decese în rândul pacienţilor, un medic cu arsuri pe 40% din suprafaţa corporală, 15-20% gradul 4 pe membre, alte trei persoane din aparatul medical cu arsuri de gradul 1 şi 2, dar pe suprafeţe limitate, care nu necesită internarea. În acest moment se face transferul medicului ars, care în acest moment este conştient, către Iaşi, de unde va fi transportat către Spitalul Floreasca în această noapte cu un avion sanitar. Ceilalţi şase pacienţi sunt transferaţi la Iaşi pentru suport, tratament SARS-CoV-2”, a declarat Ministrul Sănătății.

Filmul incendiului de la Piatra Neamț. Cum s-a declanșat iadul printre pacienți

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top