În Năvodari oamenii s-au călcat în picioare pentru a lua agheasmă: preotul a uitat ușa deschisă

Oana Pauna
24.04.2020
În Năvodari oamenii s-au călcat în picioare pentru a lua agheasmă: preotul a uitat ușa deschisă

Un preot din Năvodari a primit o amendă vineri în valoare de 2.000 lei pentru încălcarea ordonanțelor militare. Acesta a dat apă sfințită enoriașilor care erau adunați în fața lăcașului de cult la finalul slujbei oficiate în biserică.

În Năvodari oamenii s-au călcat în picioare pentru a lua agheasmă: preotul a uitat ușa deschisă

Explicația preotului pentru polițiști a fost că a “uitat” ușile bisericii deschise, iar când a văzut enoriașii în fața bisericii nu a putut să îi refuze, conform Focus Press.

“În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 11,30, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localităţii. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, împreună cu poliţişti locali, s-au deplasat la faţa locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanţelor militare în vigoare”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Polițiștii au disperat mulțimea de oameni și preotului i-au aplicat sancțiunea contravențională.

“În câteva minute de la sesizare, mulţimea a fost dispersată, iar poliţiştii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, a precizează informarea IPJ Constanţa, conform Agerpress.

Conform sursei citate, conducerea IPJ Constanța a decis efectuarea de verificări la Poliția Năvodari pentru a analiza modul de dispunere pe teren a echipajelor de forțe de ordine.

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a declarat că slujba a avut loc în interiorul bisericii conform regulilor.

Acesta a mai adăugat:

“Biserica nu are nicio atribuţie privind prezenţa credincioşilor pe spaţiul public.”

Explicația sa completă:

“Prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu e de competenţa noastră. Ordonanţa spune clar, slujbă fără credincioşi în biserică. În afara ei, pe spaţiul public, nu mai e competenţa noastră. Dar înţelegem dorinţa credincioşilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericeşti, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfinţită după finalul slujbei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *