Connect with us
Medicul Cătălin Denciu are arsuri mai grave decât s-a evaluat inițial. Ce spun medicii străini care îl tratează

Locale

Medicul Cătălin Denciu are arsuri mai grave decât s-a evaluat inițial. Ce spun medicii străini care îl tratează

Medicul Cătălin Denciu, care a fost ars în cumplitul incendiu de la spitalul din Piatra Neamț este sub supravegherea medicilor străini. Bărbatul în vârstă de 42 de ani a intrat în flăcări pentru a scoate din salon pacienții neajutorați.

Medicul Cătălin Denciu – arsuri de 70-75%

În seara fatidică, el a fost transferat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat, ulterior fiind transferat la o clinică din Belgia. Dacă inițial s-a spus că medicul are arsuri pe 40% din suprafața corpului, evaluările ulterioare au arătat că bărbatul a suferit arsuri pe 70-75% din suprafața corporală.

Medicul Cătălin Denciu era de gardă în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. El a intrat să salveze pacienții din salonul în care a izbucnit incendiul. Ministrul Sănătății ține legătura cu medicii din Belgia, care îl tratează pe medicul erou din Piatra Neamț.

Din fericire, starea lui este stabilă în acest moment, însă primele trei zile de tratament sunt critice, după cum a declarat luni ministrul Nelu Tătaru.

El a precizat că medicul are arsuri pe 70-75% din suprafața corpului, și nu de 40% cum s-a spus inițial.

“Este stabil în acest moment. Critice sunt cele 3 zile pe care le avem în arsuri, 3 zile, 3 săptămâni, 3 luni, este un protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi, ținem legătura, seara la ora 18 avem niște informări pe care le face corpul medical de acolo. Dacă la Piatra Neamț erau evaluări de 40% din suprafața corporală, evaluările de la Floreasca reprezentau 70-75% arsuri de gradul 2 și 3”, a declarat Ministrul Sănătății.

Duminică medicul Ioan Cătălin Denciu a fost transferat la un spital din Belgia. Înainte de a fi transferat în Belgia, a fost testat pentru Covid la Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv.

„El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare”, a mai spus ministrul Sănătății.

Toată România se roagă pentru însănătoșirea grabnică a celui care și-a riscat viața pentru a o salva pe cea a pacienților săi. La Piatra Neamț, acasă, pe Cătălin Denciu îl așteaptă, pe lângă colegii lui din spital, familia – cea mai importantă. El are o soție, tot medic, și doi copii în vârstă de 8, respectiv 14 ani, care întreabă de tatăl lor.

În orașul în care s-a născut și în care salvează vieți, Cătălin Denciu a fost numit cetățean de onoare.

“Am încercat să-i spun că tati e plecat într-o gardă prelungită și se va întoarce acasă cu bine cândva. Chiar dacă poate părea egoist aș fi preferat să am acasă un soț și un tată pentru copii”, a spus soția medicului.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top