Pelerinajul de Sfântul Dumitru din București a fost anulat

12.10.2020
Pelerinajul de Sfântul Dumitru din București a fost anulat

Pelerinajul de Sfântul Dumitru, din Capitală, a fost anulat. Anunțul a fost făcut de către premierul Ludovic Orban, luni 12 octombrie. La fel ca și în cazul pelerinajului din Iași, cel din Capitală nu va mai avea loc din motive se securitate sanitară. Premierul a precizat că speră să găsească înțelegere la reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru din București – anulat

Pelerinajul de Sfântul Dumitru din Capitală a fost anulat din motive de securitate sanitară. Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 12 octombrie, că pelerinajul nu va mai avea loc. Tot el a spus că speră ca reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române, să înțeleagă această decizie.

Pe 26 octombrie, credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, iar pe 27 octombrie pe Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor.  În fiecare an, la această dată, enoriași din toată țara merg în pelerinaj.

“Sunt un om credincios, sunt un om care respect Biserica, întotdeauna am fost alături de proiectele Bisericii. Pe de altă parte, riscul este foarte mare. Noi știm cum funcționează. În parohii se organizează deplasări cu autocarul, cu microbuzul, în niște condiții pe care nu le putem controla. Riscul de răspândire există, atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi.”, a declarat Orban.

Orban a declarat că este convins că Biserica Ortodoxă va avea înțelegere pentru această decizie și i-a rugat pe credincioși să înțeleagă că este o decizie care le va proteja sănătatea.

“Eu sunt convins că și în Biserica Ortodoxă există înțelegere pentru această decizie a noastră și îi rog pe credincioși să înțeleagă că nu am făcut-o decât pentru a proteja sănătatea.”, a explicat Orban, la sediul PNL.

Aceeași situație este și în Capitala Moldovei. Pelerinajul de la Sfânta Cuvioasa Parascheva a fost anulat din aceleași motive. Se încearcă limitarea răspândirii virusului. La moaște pot merge doar credincioșii cu buletin de Iași.

Această măsură i-a nemulțumit pe oameni care au protestat în ultimele zile, în fața Mitropoliei din Iași.