Connect with us
Tragedie la Timișoara. O femeie însărcinată, infectată cu COVID-19, a murit în drum spre spital

Locale

Tragedie la Timișoara. O femeie însărcinată, infectată cu COVID-19, a murit în drum spre spital

O femeie gravidă din Arad, bolnavă de COVID-19, a decedat joi după-amiază după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul transferului de la spital din Arad la cel din Timişoara. Medicii sunt șocați de cele întâmplate, susținând că femeia ar fi putut fi salvată dacă intervenția ar fi fost făcută corespunzător și la timpul potrivit. În acest sens. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a demarat o anchetă.

Tragedie la Timișoara. O femeie însărcinată, infectată cu COVID-19, a murit în drum spre spital

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat că femeia avea 39 de ani şi era gravidă în 28 de săptămâni. Aceasta se afla la cea de-a cincea sarcină. Ea a fost infectată cu COVID-19 de la un contact direct, însă era asimptomatică.

Ea fusese internată în secţia ATI din cadrul fostului spital municipal din Arad, care aparţine acum de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. După ce starea de sănătate s-a agravat, pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, medicii au decis să o transfere la Timişoara, la Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase. Din păcate, viitoarea mămică a făcut un stop cardio-respirator, iar ulterior, la UPU, încă trei, fiind declarat decesul acesteia și al fătului.

„În drum spre Spitalul Judeţean Timişoara, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, intubată şi resuscitată din nou la Unitatea de Primiri Urgenţe din Timişoara, unde a decedat.”, a declarat Timiş.

Medicii sunt șocați de cele întâmplate, susținând că situația nu a fost gestionată corect. Dacă lucrurile nu ar fi fost tratate cu superficialitate, așa cum a declarat  Managerul Spitalului Județean Timișoara printr-o postare pe o rețea de socializare, atât femeia, cât și fătul ar fi putut fi salvați. Medicul a confirmat faptul că femeia nu prezenta probleme ginecologice, astfel că în urma unei intubări la timp, s-ar fi salvat două vieți, iar alte patru ar fi avut în continuare o mamă care să le îngrijească.

„Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt.”, a spus managerul.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top