Connect with us
Un alt incendiu a mistuit un spital! Pacienții au fost evacuați din Spitalul Cluj

Locale

Un alt incendiu a mistuit un spital! Pacienții au fost evacuați din Spitalul Cluj

După tragedia de la Piatra Neamț, care a luat viețile a 12 oameni și a marcat pe viață alți 5, un alt incendiu a izbucnit la un spital din Cluj. Este vorba despre spitalul CFR din Cluj-Napoca, care a fost cuprins de flăcări din cauza unui scrutcircuit. Mai mulți pacienți au fost evacuați, iar pompierii au intervenit de urgență.

Nimeni nu a fost rănit în incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a fost alertat, duminică dimineața, în jurul orei 7.00, pentru a interveni la un incendiu, la Spitalul Universitar CFR din Cluj Napoca.

În momentul izbucnirii incendiului, în saloane se aflau 11 pacienți, dintre care 3 au fost evacuați. Cu excepția acestora, nu au mai fost evacuate persoane de pe altă secție.

Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie, aflată la etajul I al spitalului. Baia era utilizată de cei de la secția de interne, iar accesul se făcea din hol. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, Pompierii de la Detasamentul 1 din Cluj-Napoca au intervenit cu cinci mașini, stingând focul, evitând o tragedie. Pentru a salva situația, au venit la fața locului două mașini de pompieri, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

„Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă și spumă pentru stingere incendii, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă. Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Sursa foto: stiridecluj.ro

Sursa foto: stiridecluj.ro

Situația a fost una tragică sâmbăta trecută, la Piatra Neamț, unde a avut loc un incendiu de proporții la Spitalul Județean. Secția de ATI a fost cuprinsă de flăcări, iar în urma acestui eveniment și-au pierdut viața 12 persoane, în timp ce alte 5 se luptă să supraviețuiască, suferind arsuri grave. În stare gravă este și un medic care a încercat să scoată din flăcări bolnavii, riscându-și viața. Are arsuri acum pe 75% din corp și primește tratament de specilitate în Belgia.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top