Connect with us
Noi detalii despre starea de sănătate a medicului de la Piatra Neamț. A rămas stabil

Știri

Noi detalii despre starea de sănătate a medicului de la Piatra Neamț. A rămas stabil

Incendiul de la Piatra Neamț este una dintre cele mai mari tragedii ale momentului. În urma acestei catastrofe, 12 oameni și-au pierdut viața, iar 5 încă sunt răniți, în stare gravă. Printre aceștia se numără și Cătălin Denciu, medicul care a intrat în flăcări și și-a riscat viața pentru a salva alți pacienți de la secția de ATI care a ars în acea noapte. El a fost transferat în Belgia pentru a beneficia de cel mai bun tratament, însă starea lui încă este una firavă.

Medicul de la Piatra Neamț este în stare stabilă

Medicul de la Piatra Neamț are arsuri pe 75% din suprafața corpului, inclusiv la nivelul căilor respiratorii, după ce echipamentul lui a ars în timp ce încerca să salveze mai mulți pacienți de pe secția de ATI care a ars pe 14 noiembrie. Cătălin Denciu a fost transferat la Spitalul Militar din Belgia în dimineața zilei de 15 noiembrie, pentru a beneficia de cele mai bune tratamente.

Potrivit medicilor din Belgia, starea lui de sănătate a fost una stabilă în tot acest timp, iar medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l ține în viață. El face dializă zilnic, medicii ii tratează arsurile în fiecare zi și face tratament, fiind intubat.

În plus, el a fost testa pentru covid-19,iar rezultatul a fost unul negativ. Se pare că rezultatul testului efectuat în România nu a fost unul corect, fiind pozitiv. Cătălin Denciu a mai fost infectat și în primăvară și chiar a fost donator de plasmă pentru bolnavii în stare gravă, dezvoltând anticorpi.

Alina Denciu, soția medicului de Piatra Neamț, şi ea doctor la Spitalul Judeţean Neamţ, a considerat că o declarație oferită de către Nelu Tătaru despre starea de sănătate a soțului ei nu a fost una relevantă și a fost transmisă fără ca ea să fie anunțară. Din acest motiv, ea i-a interzis ministrului sănătății mai ofere presei detalii despre evoluţia stării de sănătate a soţului, fără ca ea să fie informată în prealabil.

Bilanțul tragediei de la Piatra Neamț a ajuns la 12 morți. Încă un pacient transferat de la SJU Neamţ la Spitalul Leţcani a murit joi seara. Este vorba despre o femeie în vârstă de 68 de ani, care fusese transferată la acest spital în urma incendiului.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top