Connect with us
Un copil de șase ani s-a înecat, iar unul de șapte luni a ajuns la spital după ce mama sa l-a scăpat în apă

Locale

Un copil de șase ani s-a înecat, iar unul de șapte luni a ajuns la spital după ce mama sa l-a scăpat în apă

Marți, într-un sat din Olt, doi părinți și-au privit băiatul de șase ani murind. Micuțul se afla cu părinții și cu cele două surioare la scăldat, iar dintr-o dată părinții au observat dispariția băiatului. Una dintre fetițe, în vârstă de 7 luni, a ajuns și ea la spital, după ce mama sa a scăpat-o în apă când a văzut ce cel mic lipsește.

Un copil de șase ani s-a înecat, iar unul de șapte luni a ajuns la spital după ce mama sa l-a scăpat în apă

Evenimentul tragic a avut loc în cursul serii de marți, în Olt, atunci când cei doi părinți, o fetiță de șapte luni, una de nouă ani și băiatul de șase ani au ieșit la scăldat pe râul Vedea. Lucrurile au decurs complet normal, până în momentul în care mama nu și-a mai zărit băiatul. De frică și din dorința de a-l salva, femeia a alunecat și a scăpat în apă copilul de șapte luni, dar din fericire, acesta a putut fi salvată în timp util. Micuța a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

După mai bine de o jumătate de oră, băiatul a fost scos din apă de către localnici. Părinții disperați au apelat numărul de urgență 112, în jurul orei 18:00, la fața locului sosind mai întâi un echipaj SMURD și unul al Ambulanței Olt, iar mai apoi și un elicopter SMURD de la Craiova. Deși medicii au depus toate eforturile posibile pentru a-i salva viața copilașului, după minute bune de efectuare a manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul.

„În jurul orei 18:00, în dispeceratul 112, a fost primit un apel prin care se solicita intervenția la salvarea unui copil de 6 ani, care se afla, împreună cu părinții și cele două surori, la scăldat pe raza comunei Văleni și s-ar fi înecat într-un moment de neatenție al familiei în râul Vedea. Din apă, acesta a fost scos de localnici după mai bine de o jumătate de oră din momentul în care nu a mai ieșit la suprafață. Scafandrii au fost întorși din drum, însă la fața locului au ajuns celelalte forțe.” a declarat Dan Țolu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

 
 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top