Connect with us
21 de județe vizate de cod galben de vreme severă

Vremea

21 de județe vizate de cod galben de vreme severă

21 de județe vizate de cod galben de vreme severă

ANM a emis un cod galben pentru 21 de județe din România. Meteorologii anunță cod galben de vânt puternic, ninsori viscolite și instabilitate atmosferică.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de ultim moment de vreme severă! În următoare ore, peste 20 județe din țară sunt vizate de un cod galben de vânt puternic. Iată care sunt localitățile unde se anunță rafale puternice, dar și pentru ce interval orar este valabilă alerta.

Încă de dimineață, soarele și-a făcut simțită prezența, însă cu toate astea frigul și vântul puternic nu au dispărut, ci din contră. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare de utim moment care vizează 21 de județe din țară.

ANM, cod galben de vânt puternic!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 1 decembrie, o atenţionare de cod galben de vreme rea în 21 de județe. Alerta meteo este valabilă de la 11:00 și până la ora 20.00. Specialiștii anunță rafale puternice, astfel că vântul prezintă intensificări în cea mai mare parte a zonei de munte, cu viteze în general de 60…80 km/h.

De asemenea, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, rafalele vor depăși 90…110 km/h, astfel că meteorologii au transmis tuturor celor care se află la munte să nu se aventureze în zonele îndepărtate și fără populație.

Care sunt zonele vizate de cod galben

Atenționarea de cod galben de vânt puternic este valabilă pentru 21 de județe din țară, mai exact în: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor.

Totodată, potrivit atenționării ANM, intensificări ale vântului se vor semnala local și în centrul, estul și sudul teritoriului, însă cu viteze mai reduse, de 50…65 km/h. Temperaturile maxime înregistrate astăzi la nivel național sunt de 14 grade Celsius.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top