Connect with us
Alertă ANM. Cod galben de ninsori și polei în mai multe județe

Vremea

Alertă ANM. Cod galben de ninsori și polei în mai multe județe

Meteorologii ANM au emis avertizări cod galben pentru mai multe județe din țară. În majoritatea zonelor se vor semnala ninsori, polei și vânt puternic. Avertizarea este valabilă până luni, 1 februarie.

Este COD GALBEN de ninsori, vânt și polei

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi doup avertizări de tip cod galben de ninsori abundente, vânt puternic și polei pentru 22 de județe. Aceste avertizări sunt valabile până luni, 1 februarie. totodată, ANM a emis și o informare de precipitații moderate cantitativ, pole și intensificări ale cântului valabilă în tot teritoriul României.

În intervalul 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00 îți vor face simțită prezența precipitații moderate cantitativ, polei și vânt foarte puternic. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei va nigne abundent și se va depune un strat nou de zăpadă, în cele mai multe locuri foarte consistent.

În Maramureș, Crișana și Transilvania vor apărea precipitații mixte, iar în celelalte regiuni va ploua. În zonele de munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în mod special în Carpații Occidentali va ploua, iar asta va determina topirea parțială a stratului de zăpadă deja așternut. Pe arii restrânse se va depunde polei și vântul va sufla cu putere în special la munte și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h.

O avertizare cod galben privește intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00, pentru ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m vor apărea ninsori însemnate cantitativ și se va depunde un nou strat de zăpadă. Vor fi prezente și intensificări ale vțntului cu peste 90 km/h la rafală.

Încă un cod galben este valabil în intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00. În acest interval vor exista depuneri de polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei. În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top