Connect with us
Alertă cod galben de caniculă și disconfort termic! Avertizare pentru aproape toată țara

Vremea

Alertă cod galben de caniculă și disconfort termic! Avertizare pentru aproape toată țara

Este alertă cod galben de caniculă și disconfort termic. Meteorologii anunță 3 zile de foc pentru aproape toată țara. Avertizarea intră în vigoare mâine, 29 august 2020. În anumite zone, temperaturile vor ajunge și la 37 de grade Celsius. Practic vom avea un sfârșit de august extrem de cald.

Alertă cod galben de caniculă și disconfort termic! Avertizare pentru aproape toată țara

Meteorologii anunță cod galben de caniculă valabil în toată țara, cu excepția zonei munților Carpați. Avertizarea intră în vigoare mâine, 29 august 2020 și va fi valabilă trei zile. Va fi extrem de cald, iar în unele zone temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius (regiunile sudice). Potrivit ANM, în zonele de câmpie și de podiș, temperaturile vor fi ridicate, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Harta codului galben anunțat de către Agenția Națională de Meteorologie

„În intervalul menţionat, în zonele de câmpie și de podiș disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice”, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

De altfel, meteorologii au anunțat că vom avea parte de o toamnă călduroasă, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Așa cum scriam zilele trecute, Prognoza ANM pentru septembrie arată că, în intervalul 31 august – 7 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru perioada aceasta. La fel va fi și în intervalul 7 -14 septembrie, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. De precizat este că în acest interval, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Cu alte cuvinte, avem parte de o toamnă cu vreme caldă, și, cel mai probabil, o toamnă lungă. Seceta a afectat deja mare parte dintre județele țării.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top