Connect with us
Vremea împarte țara în două! Caniculă vs. ploi și vijelii. Prognoza ANM 24 august 2020

Vremea

Vremea împarte țara în două! Caniculă vs. ploi și vijelii. Prognoza ANM 24 august 2020

Vremea va împărți țara în două. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică fără cod de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Informarea a intrat în vigoare de duminică, 23 august și este valabilă până miercuri, 26 august, ora 06.00.  În jumătate din teritoriu va fi caniculă, iar în cealaltă jumătate vor fi ploi însoțite de vijelii.

Vremea împarte țara în două! Caniculă vs. ploi și vijelii. Prognoza ANM 24 august 2020

Caniculă în jumătate din țară, ploi și vijelii în cealaltă jumătate. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru 24 august. O informare meteorologică este valabilă până miercuri, 26 august, la ora 06.00.

În intervalul menționat, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În regiunile sudice şi sud-estice, luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge şi pe arii restrânse va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34-35 de grade.

În est vremea le dă bătăi de cap românilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi izolat grindină, la deal, la munte, în nordul, centrul, estul ţării şi pe suprafeţe mici în celelalte regiuni.

Aversele vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 35 de grade.

Ce temperaturi vor fi în Capitală

În Capitală, astăzi, 24 august 2020, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate din a doua parte a zilei, când va creşte probabilitatea pentru apariţia averselor ce pot avea caracter torenţial, descărcărilor electrice şi intensificărilor de vânt posibil cu aspect de vijelie.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top