Connect with us
Alertă meteo ANM. Avertizare de cod galben și portocaliu

Vremea

Alertă meteo ANM. Avertizare de cod galben și portocaliu

Se pare că toamna se pregătește să vină mai devreme pe teritoriul țării noastre. Meteorologii au emis în această după-amiază  două atenționări de Cod Portocaliu și Cod Galben, primul valabil până mâine dimineață la ora 10:00, iar al doilea valabil până mâine seară la ora 21:00.o avertizare cod portocaliu de furtuni ce vizează vestul țării.

Alertă meteo ANM. Avertizare de cod galben și portocaliu

ANM a emis o avertizare de Cod Portocaliu, valabilă de astăzi, 19 august, ora 21:00, și până mâine 20 august, la ora 10:00. Astfel, sunt anunțate cantități de apă însemnate. Local, în Transilvania și la munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp.

În intervalul 19 august, ora 21:00 și 20 august, ora 21:00, ANM a emis o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel că, în intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Joi, 20 august, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în intervalul precedent în regiunile sud-estice şi estice, se vor situa între 22 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade.

Vineri, vremea se va încălzi în toate regiunile şi va deveni călduroasă în sud şi est. Cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 11 şi 21 de grade.

Vremea săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, local în jumătatea estică a țării. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, dar și deficitare în cele sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top