Connect with us
Avertisment ANM! Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în 19 judeţe

Vremea

Avertisment ANM! Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în 19 judeţe

Deși Administrația Națională de Meteorologie susținea că luna august va fi una dintre cele mai călduroase din ultimii ani și ne vom confrunta cu temperaturi caniculare la nivelul întregii țări, aceasta a emis o alertă de cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru zone din 19 județe din România. Avertizarea este valabilă începând de azi, 12 august, ora 12:00, până în cursul acestei zile, la ora 23:00.

Avertisment ANM! Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în 19 judeţe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni de pe teritoriul țării noastre. Sunt așteptate averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Astfel, în intervalul orar 12:00 – 23:00, la munte, în jumătatea de nord a Olteniei şi a Munteniei, precum şi în sud-vestul Transilvaniei şi al Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, izolat, 40 – 50 l/mp.

Codul galben va afecta total sau parţial zone din judeţele: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Meteorologii notează faptul că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse şi în restul ţării. Ziua de miercuri se anunță una caniculară, dar cu șanse mari de furtuni, ploi torențiale și vijelii.

Conform meteorologilor, în săptămâna 10-17 august, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în mare majoritate a țării, iar cele mai afectate vor fi regiunile sudice, centrale și nordice.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top