Connect with us
Alertă meteo ANM. Cod portocaliu și galben de ploi

Vremea

Alertă meteo ANM. Cod portocaliu și galben de ploi

Vremea este din ce în ce mai dură, deși până acum am avut parte de temperaturi de vară. Toamna și-a intrat în drepturi, termometrele indică temperaturi mai scăzute, vântul suflă cu putere în majorutatea regiunilor din țară și ploile s-au intensificat. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de cod portocaliu și galben de vreme rea. Află ce județe vor fi afectate.

Alertă meteo ANM. Se anunță vreme rea

ANM a emis o nouă avertizare de vreme rea. Este valabilă acum o avertizare de cod portocaliu și galben de ploi abundente în jumătate de țară, valabil toată ziua de joi. Codurile vor rămâne în vigoare și vineri, însă pe o arie mai restrânsă. O altă serie de coduri a fost emisă pentru zilele de vineri și sâmbătă.

Codul galben este valabil începând cu 08 octombrie, ora 11:00, până la 09 octombrie, ora 03:00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul și sudul Transilvaniei, precum și în nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, sunt așteptate și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Codul portocaliu este valabil tot începând cu 08 octombrie, ora 11:00, până la 09 octombrie, ora 03:00. Sunt așteptate ploi abundente în Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov.

În intervalul 09 octombrie, ora 03:00 – 10 octombrie, ora 03:00, este valabilă o avertizare de cod galben. În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Un cod portocaliu începe pe 09 octombrie, ora 03.00 și se termină la 09 octombrie, ora 21:00. În județele Ialomița, Călărași, Constanța  sunt anunțate ploi abundente, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top