Connect with us
Prognoza ANM 9 octombrie 2020. Patru coduri de ploi abundente

Vremea

Prognoza ANM 9 octombrie 2020. Patru coduri de ploi abundente

Prognoza ANM 9 octombrie 2020. Vremea se menține mohorâtă în următoarele zile când va ploua în aproape toată țara. Începând de joi, 8 octombrie, Administrația Națională de Meteorologie a emis patru coduri de ploi abundente. Este vorba despre două coduri galbene și două coduri portocalii, care vizează jumătate de est a țării.

Prognoza ANM 9 octombrie 2020. Plouă în jumătate de țară

Prognoza ANM 9 octombrie. Meteorologii au emis patru coduri de ploi abundente care vizează jumătatea de est a țării. Primul cod este Galben și este valabil în intervalul: 08 octombrie, ora 11:00 – 09 octombrie, ora 03:00. În intervalul menționat, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul și sudul Transilvaniei, precum și în nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Al doilea cod galben de ploi însemnate cantitativ este valabil în intervalul 09 octombrie, ora 03:00 – 10 octombrie, ora 03:00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Coduri portocalii de ploi

Primul cod portocaliu este valabil în intervalul 08 octombrie, ora 11:00 – 09 octombrie, ora 03:00. Zone afectate: județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov

În județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Al doilea cod portocaliu este valabil în intervalul 09 octombrie, ora 03:00 – 09 octombrie, ora 21:00.Zone afectate: județele Ialomița, Călărași, Constanța. În județele Ialomița, Călărași, Constanța va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top