Connect with us
Alertă meteo! Cod portocaliu în mai multe zone din țară

Vremea

Alertă meteo! Cod portocaliu în mai multe zone din țară

Meteorologii ANM au emis cod galebn dar și portocaliu pentru mai multe zone de pe teritoriul țării noastre. ANM transmis că aceste alerte meteo sunt valabile până vineri, 27 martie.

Alertă meteo! Cod portocaliu în mai multe zone din țară

În cursul dimineții de astăzi, 26 martie, ora 10:00, au intrat în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic și alte două coduri galbene, valabile pentru mai multe zone din România.

Conform ANM codul portocaliu este valabil până vineri, 27 martie, ora 10:00 și vizează mai ales zonele montane din județele Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj. Aici vântul va sufla cu viteze care vor atinge la rafală de 70-90 km/h, iar zăpada va fi spulberată, fapt care va determina scăderea vizibilității, în special la altitudini mari.

Tot astăzi de la ora 10:00, a intrat în vigoare un cod galben de vânt. Acesta este valabil până diseară la ora 18:00 și vizează mai multe zone de pe teritoriul țării.

În cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Transilvaniei și pe litoralul vântul va sufla destul de tare și va atinge la rafală temporar între 55 și 70 km/h.

În Capitală vremea va fi plăcută atât astăzi cât și mâine, 27 martie,  dar vântul va continua să bată și în cursul zilei de vineri până la ora 10:00.

Citește și: Valul de îmbolnăviri cu coronavirus ar putea deveni sezonier, susține un expert american

Citește și: Medicul Gabriel Diaconu, despre vaccinul împotriva COVID-19, produs la Timişoara: “Această pocnitoare nu face decât să alimenteze oamenii cu false speranțe”

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top