Valul de îmbolnăviri cu coronavirus ar putea deveni sezonier, susține un expert american

26.03.2020
Valul de îmbolnăviri cu coronavirus ar putea deveni sezonier, susține un expert american

Un expert american susține că îmbolnăvirea cu noul virus care a îngrozit o lume întreagă are șanse mari să revină în lunile care urmează sub formă de cicluri sezoniere. Acesta a precizat că este nevoie urgentă să se găsească tratamente și un vaccin împotriva COVID-19.

Valul de îmbolnăviri cu coronavirus ar putea deveni sezonier, susține un expert american

Anthony Fauci, directorul Institutului naţional de boli infecţioase, a dezvăluit în timpul conferinţei de presă care este organizată zilnic de grupul operativ de lucru de la Casa Albă că noul tip de coronavirus începe să se răspândească în ţările din emisfera sudică, unde iarna va sosi în curând.

„Dacă aceste ţări se vor confrunta cu o epidemie importantă, va fi indispensabil ca noi să fim pregătiţi pentru a face faţă unui al doilea ciclu”, a avertizat expertul american. „Acest aspect face să devină şi mai importantă necesitatea de a dezvolta un vaccin, de a îl testa rapid şi de a face în aşa fel încât el să fie pregătit şi disponibil pentru următorul ciclu”, a adăugat Anthony Fauci, citat de Agerpres.

În prezent în Statele Unite și în China se fac două studii clinice importante pentru realizarea unor vaccinuri, însă acestea nu vor putea intra pe piață decât în cel puțin un an. Totodată sunt analizate şi diverse tratamente – ce constau în combinaţii de noi medicamente şi altele deja existente, precum antimalaricele clorochină şi hidroxiclorochină.

Anthony Fauci este de părere că boala se manifestă mai virulent într-un climat rece decât în unul cald, consolidând astfel ipoteza lansată de un studiu preliminar realizat în China.

Asta s-ar explica prin faptul că virusul prezent în picăturile de salivă sau excreţiile nazale expectorate de pacienţii cu SARS-CoV-2 rezistă mai mult timp în aer liber pe timp de vreme rece şi că sistemul imunitar este de obicei mai slăbit pe durata iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *