Connect with us
Alertă meteo! Fenomenul care va scădea drastic temperaturile în numai 12 ore

Vremea

Alertă meteo! Fenomenul care va scădea drastic temperaturile în numai 12 ore

În România, dar și în restul Europei temperaturile se schimbă rapid, iar anotimpurile nu mai sunt cum le știam. Astfel, se vor înregistra diferențe mari de temperaturi datorită întâlnirii fronturilor de aer rece Arctic și cel cald dinspre Mediterană. Află din rândurile de mai jos despre ce schimbări este vorba!

Alertă meteo! Fenomenul care va scădea drastic temperaturile în numai 12 ore

În țara noastră, se va observa un fenomen de scădere drastică de temperatură de la 12 ore la următoarele 12 ore. Într-o regiune se vor înregistra diferențe de până la 15 grade, conform climatologului Roxana Bojariu pentru Digi24. Pe întreg continentul european există fronturi de aer de temperaturi diferite care se mișcă datorită unor vânturi puternice.

Deși momentan vremea este frumoasă și se înregistrează temperaturi ridicate în întreaga țară, lucrurile sunt pe cale să se schimbe destul de rapid. Ne apropiem de vară, dar vremea este mai instabilă ca oricând. Roxana Bojariu a declarat în felul următor:

„Intrăm în anotimpul cald, avem un transport de aer arctic, determinat de ce se întâmplă cu curentul jet la altitudini înalte, cu foarte multe ondulații, care permit pe de o parte un transport de aer foarte rece dinspre vestul, nord vestul Europei, spre sud. Încă nu ajunge acolo, dar asta înseamnă și dislocarea aerului mai cald și un transport de aer cald pe partea de sud est, cum avem noi temperaturi mult mai mari decât cele normale.

Pe continent se creează diferență termică foarte mare. Avem vânt foarte puternic și manifestări de instabilitate puternică la contactul între transporturile de aer foarte rece dinspre Arctica și cel cald – umed dinspre Mediterană.

De aici probabilitatea foarte mare de a fi furtuni – azi, în sudul Germaniei, înspre Cehia. Dar această instabilitate se poate deplasa.”

Bojariu a afirmat că scăderea temperaturii va fi extrem de drastică în aceste zile. Scăderile bruște de temperatură vin cu fenomene extreme instabile care nu pot fi previzionate nici ca poziție, nici ca intensitate. Tot ce se poate afla despre acestea este previzionat doar cu câteva ore înainte de manifestare. Bojaru a mai adăugat:

„Azi avem spre 30 de grade. Scăderea temperaturii poate fi foarte drastică, de la o zi sau poate de la 12 ore la alte 12 ore de 12 – 15 grade, în unele regiuni.

Aici e problema mare, cu aceste scăderi atât de bruște și instabilitate crescută. Apar fenomenele extreme care nu pot fi previzionate cu mare acuratețe privind poziția și intensitatea decât cu câteva ore înainte.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top