Connect with us
Alertă meteo în toată țara! Meteorologii au emis cod portocaliu

Vremea

Alertă meteo în toată țara! Meteorologii au emis cod portocaliu

Este alertă meteo în toată țara după ce meteorologii au emis cod portcaliu de viscol în mai multe zone. Frigul a pus stăpânire pe România, încă de aseară, iar în zilele care urmează temperaturile rămân extrem de scăzute, ajungând până la -20 de grade. În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va atinge la rafală și 130 kilometri pe oră.

Ger și viscol în toată țara. Este cod portocaliu de ger în mai multe zone ale țării

În intervalul vineri ora 12:00 – luni ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece pe tot teritoriul țării, iar temperaturile vor continua să scadă drastic și până la -20 de grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie).

Maximele de pe timpul zilei se vor situa între -10 și -2 grade, iar dimineața și noaptea va fi ger. De altfel meteorologii au emis și un cod portocaliu de ger care este valabil de vineri la ora 12:00 și se termină la ora 23:00. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.

Vântul va sufla cu putere în cea mai mare parte a țării și va amplifica senzația de frig. La rafală se vor atinge viteze de 55…65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70…75 km/h. În special în zonele de munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

Totodată, de vineri ora 21:00 până sâmbătă la ora 21:00, în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei vântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h, zăpada fiind spulberată.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top