Connect with us

Vremea

UPDATE Alertă meteo. Meteologii au emis două coduri galbene și unul portocaliu de fenomene periculoase în mai multe zone din țară

ANM a emis două avertizări meteorologice de tip god galben și unul cod portocaliu pentru perioada 22 februarie – 23 februarie. Se vor semnala intensificări ale vântului și în special la munte, iar restu tării poate fi lovit de ploi torențiale.

COD GALBEN

Alertă meteo. Meteologii au emis două coduri galbene și unul portocaliu de fenomene periculoase în mai multe zone din țară

Alertă meteo. Meteologii au emis două coduri galbene și unul portocaliu de fenomene periculoase în mai multe zone din țară

Primul cod galben emis sâmbătă este valabil până duminică la ora 18:00, iar acesta aduce vânt puternic la munte. De aemenea rafalele pot ajunge la altitudini de 1500 de metri la 80-90 km/h. În a doua parte a zilei, în Carpații de nord se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare visolită.

Nici nord – vestul tării nu scapă de vremea rea, vântul va bate cu putere și atinge valori între 50…55 km/h.

COD GALBEN

ANM a emis și un al doilea god galben valabil din 23 februarie ora 18:00 până pe 24 februarie la ora 18:00. Codul galben se referă tot la intensificări ale vânturi conform ANM.

Vremea în weekend se anunța una blândă și fară coduri galbene sau portocalii, însă prognoza meteo s-a schimbat. Pe lângă vântul care suflă cu putere scad și temperaturile în cea mai mare parte a țării.

Cum va fi vremea duminică 23 februarie

Ziua de duminică va fi marcată tot de vânt puternic și

Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș  și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse
85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 20:00 – 24 februarie, ora 18:00
Fenomene și zone vizate: în zona montană intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top