Connect with us
Alertă meteo! Se întorc frigul și ploaia în prima jumătate a lunii iunie

Vremea

Alertă meteo! Se întorc frigul și ploaia în prima jumătate a lunii iunie

După ce luna mai a fost una a extremelor, cu temperaturi foarte ridicate, de vară și zile ploioase și răcoroase, luna iunie pare să lovească chiar de la început. Deși, oficial, este vară, termometrele indică temperaturi scăzute pentru această perioadă și nici precipitațiile sau vântul nu se dau deoparte. Specialiștii meteo au emis informații privind vremea în fiecare regiune în următoarele două săptămâni, care vor fi caracterizate de instabilitate atmosferică. Meteo 1-14 iunie

Maramureș

În prima săptămână, diferențele de temperatură vor fi semnificative. Dacă la început, se vor înregistra valori scăzute, spre finalul săptămânii vor fi temperaturi mai ridicate decât mediile multianuale specifice aceste perioade. Între 1-4 iunie, maximele se vor situa între 14 şi 18 grade Celsius; între 5-7 iunie, 22 şi 26 de grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, diferențele nu vor fi mai fi la fel de mari. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 26 de grade.  Instabilitatea atmosferică se va manifesta  pe aproape tot parcursul intervalului, cea mai mare probabilitate fiind între datele de 5 şi 9 iunie.

Moldova

În primele trei zile, vremea va fi mai rece decât de obicei, înregistrându-se temperaturi cuprinse între 16-20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinde între 6-9 grade, urcând până la 13-14grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar maximele atinse vor fi cuprinse între 26-29 grade celsius.

Dobrogea

Dacă la începutul acestei săptămâni, temperaturile înregistrate vor fi doar de 16-19 grade, până la finalul săptămânii, maximele vor ajunge la 26 – 27 grade. Temperaturile minime de 9-12 grade se vor ridica, treptat, până la 16, 17 grade celsius.  Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în special între 1-4 iunie, respectiv 8-14  iunie.

Alertă meteo! Muntenia

În primele trei zile, temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei și nu vor depăși 20 de grade. Totuși, în perioada următoare, vremea se va îmbunătăți, iar maximele vor ajunge chiar și la 29 de grade. Temperatura minimă va crește de la 7-9 grade, spre o medie de 15 grade celsius. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunţată în intervalul 01 – 03 iunie, apoi în intervalul 08 – 14 iunie.

Oltenia

În prima săptămână, oscilațiile de temperatură vor apărea semnificativ. Valorile maxime de 18-20 de grade vor crește brusc până la 28 de grade. În perioada 1-3 iunie și 8-14 iunie, probabilitatea de a cădea precipitații va fi ridicată.

Alertă meteo! Banat

În primele zile, vremea va fi destul de rece pentru acea perioadă, iar spre finalul săptămânii se va produce o schimbare majoră. Maximele de 18-20 de grade vor crește rapid până la 28-30 de grade. Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine relativ ridicat în aproape tot intervalul, astfel încât vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, în special după-amiaza.

Crișana

În prima săptămână, temperaturile vor varia de la 16-18 grade, la 26-28 la finalul săptămânii. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţi atmosferice va fi ridicată pe tot intervalul, dar în special între 5 şi 9 iunie, când vor fi semnalate și schimbările de temperatură. Următoarea săptămână va fi caracterizată de valori medii anuale.

Transilvania

La începutul verii, temperaturile maxime din Transilvania vor fi cuprinse între 16-18 grade. De miercuri, vremea va suferi schimbări majore, iar temperaturile vor ajunge și la 28 de grade, cu pisibilitatea de creștere spre finalul săptămânii. De asemenea, toată săptămâna se vor înregistra fenomene meteo caracteristice instabilității.

Alertă meteo! Vremea în zona montană

Vremea se va răci semnificativ în primele zile ale lunii, iar temperaturile vor fi cuprinse între -1-8 grade celsius. Vremea va intra rapid într-un proces de îmbunătățire, așa că mediile diurne vor fi cuprinse între 12 şi 18 grade, iar cele nocturne între 6 şi 10 grade.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top