Connect with us
ANM a emis cod portocaliu în 33 de județe. Vine prăpădul

Vremea

ANM a emis cod portocaliu în 33 de județe. Vine prăpădul

ANM a emis o avertizare de tip cod portocaliu penru 33 de județe din țară. Vremea va fi în continuare capricioasă, cu ploi puternice, vijelii și chiar căderi de grindină în anumite zone. De asemenea, vor fi prezente și intensificări dramatice ale vântului, dar și frecvente descărcări electrice. Și în Capitală vremea va fi urâtă până joi dimineața.

ANM a emis cod portocaliu în 33 de județe. Vine prăpădul

Este cod portocaliu în aproape toată țara! Vremea nu dă semne că își va reveni, din păcate.  Meterologii ANM au transmis că marți în intervalul orar 12:00 – 23:00, în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

În următoarele zone vor fi prezente și intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. Județele vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Olt.

Pe lângă această avertizare, era în vigoare și un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în toată țara, începând din această dimineață și până joi ora 10:00.

Vremea rămâne capricioasă și în București

În Capitală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată până joi dimineață. Se vor semnala averse cuc aracter torențial, frecvente descărcări electrice, dar și vijelii sau grindină. Vântul va bate cu putere în tot acest interval.

Cantitățile de apă ce se vor acumula îndeosebi în intervale scurte de timp, vor depăși 15…20 l/mp, iar temperaturile maxime ajunge până la 26 de grade, iar cele minime ajung la 17 grade.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top