Connect with us
ANM anunță prognoza: iarna își intră în drepturi. Urmează și temperaturi de -13 grade celsius în România

Vremea

ANM anunță prognoza: iarna își intră în drepturi. Urmează și temperaturi de -13 grade celsius în România

Este oficial, iarna își intră în drepturi! ANM a schimbat prognoza!

Meteorologii anunță că în perioada următoare vor scădea brusc temperaturile.

Ne putem aștepta și la minus treisprezece grade Celsius în unele zone ale țării

Avertizarea intră în vigoare din această noapte. Urmează trei zile de ninsori, viscol și polei. Vizată este jumătatea de sud a țării.

Specialiștii ANM au emis o alertă meteo începând cu ora 23.00. Meteorologii avertizează că și temperaturile vor scădea drastic.

Citește și: Polei și ceață în mai multe zone din țară. Șoferii atenționați să circule prudent

„În zonele mai joase din țară, inclusiv în Capitală, pe parcursul acestei nopți și mâine vom putea să discutăm de un strat de până la 15-20 de centimetri, dar în zona montană, unde va ninge, stratul va mai crește și deja la Bâlea Lac înregistrăm 166 de centimetri”, a spus la Digi24 Elena Mateescu, directorul general al ANM.

De asemenea, directoarea ANM a precizat că începutul săptămânii viitoare aduce ploi și lapoviță care vor favoriza fenomenul de polei. Ne putem aștepta, în zonele mai joase, la intensificările de vânt cu rafale în zonele mai joase, iar la munte la altitudini mai mari va fi viscol.

„Ceea ce e de remarcat e și regimul de temperaturi, de la o primă săptămână a lunii ianuarie foarte călduroasă, care a adus o abatere termică pozitivă de 6,1 grade Celsius față de normal, discutăm până spre finele celei de a doua decade a lunii ianuarie de valori sub ceea ce ar fi normal pentru aceste săptămâni. Iar finele săptămânii viitoare e posibil să fie chiar mai coborâte, sub minus 12-13 grade Celsius în zone depresionare din estul Transilvaniei și chiar în Moldova. Inclusiv în Capitală e posibil să consemnăm valori sub minus 8 grade Celsius la nivelul minimelor, iar maximele destul de coborâte, 1, 2 grade cel mult”, Elena Mateescu, șefa ANM..

Conform meteorologilor, ultima zi din weekend va aduce, în special în sudul țării și în Capitală, lapoviță și ninsori. Așadar, pe parcursul aceste nopți și până luni dimineața, 11 ianuarie, stratul de zăpadă poate ajunge să măsoare chiar și 20 de centimetri.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top