Connect with us
ANM avertizează: temperaturi anormale pentru luna mai!

Vremea

ANM avertizează: temperaturi anormale pentru luna mai!

Meteorologii au anunțat deja că luna mai este cea mai călduroasă, dar și instabilă și va trece de la o extremă la alta. Astfel, vor fi înregistrate temperaturi ridicate, caniculare, care vor corela cu zile reci și ploioase. Luna în desfășurare este foarte schimbătoare, detaliu ce se observă și în țara noastră în ultimele zile. După o perioadă în care românii s-au bucurat de zile ca de vară, vremea s-a schimbat radical. ANM avertizează în ceea ce privește starea vremii din această perioadă.

ANM avertizează: temperaturi anormale pentru luna mai!

Agenția Națională de Meteorologie a declarat că temperatura înregistrată azi, 22 mai, a fost cea mai rece din istoria măsurătorilor meteo din această perioadă. Totodată, specialiștii ANM au anunțat că vom avea parte de schimbări anormale de temperaturi în săptămânile ce urmează, precum treceri bruște de la o temperatură scăzută la una foarte ridicată și invers. În ceea ce privește vara, meteorologii susțin că va fi una dintre cele mai caniculare de până acum.

În cazul zilei de azi, temperatura a fost surprinzător de scăzută. În unele zone au fost înregistrate chiar temperaturi negative, spre surprinderea meteorologilor care declară că este o premieră pentru România, având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la vara. Starea vremii va fi în continuare instabilă, iar zilele frumoase de primăvară, cu temperaturi favorabile vor corela cu zilele mohorâte, vizate de coduri galbene și portocalii de ploi și vijelii.

În noaptea de 20 spre 21 mai, România a fost grav afectată de furtuni. Au fost semnalate și căderi de grindină semnificative, în special în zona Olteniei. Urmările au fost dintre cele mai negative. În judeţul Vâlcea a plouat cu gheaţă în zeci de sate. Grădinile, viile și livezile cu pomi fructiferi au fost distruse în totalitate, potrivit autorităţilor locale.

Şi în judeţul Dolj, la Maglavit şi Dăbuleni, au fost afectate culturile de pepeni din cauza grindinei. Ploaia cu gheață a durat apoximativ 15 minute. Potrivit ISU Dolj, în localităţile Băileşti şi Amărăştii de Jos, pompierii au intervenit pentru a evacua apa din mai multe gospodării.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top