Connect with us
Atenționare cod galben de ninsori viscolite începând de miercuri, 17 februarie

Vremea

Atenționare cod galben de ninsori viscolite începând de miercuri, 17 februarie

Meteorologii au emis cod galben de ninsori viscolite începând din seara zilei de miercuri, 17 februarie și până a doua zi la orele amiezii. Sunt vizate zonele înalte din zece județe ale țării unde va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Atenționare cod galben de ninsori viscolite

Atenționarea emisă de meteorologi intră în vigoare miercuri, la orele 22.00, și expiră joi, 18 februarie la ora 14.00. Potrivit prognozei, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, ceea ce va duce la o scădere semnificativă a vizibilităţii.

Codul galben este valabil pentru următoarele zece județe ale țării: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

În afară de aceste zone, se vor semnala ninsori slabe cantitativ și în nord-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă. Totodată, meteorologii anunță că în sud-vestul țării vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 40 – 50 km/h.

La această oră este în vigoare și un cod galben de intensificări ale vântului cu viteze de peste 70 – 80 km/h, zăpadă spulberată și vizibilitate redusă în zona Moldovei. Mai exact este vorba despre județul Suceava și județul Neamț, în zona de munte de peste cota 1800 metri.

Prognoza meteo pentru București, 17-18 februarie 2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis și prognoza meteo pentru București, în intervalul 17.02.2021, ora 22:00 – 18.02.2021, ora 08:00.
Vremea se va încălzi semnificativ faţă de noaptea precedentă, astfel încât temperatura minimă va fi de -3…-1 grad, valori apropiate de cele normale.  Cerul va avea înnorări și trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat.

De asemenea, în intervalul 18.02.2021, ora 08:00 – 18.02.2021, ora 14:00, cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile
termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, astfel maxima va fi de 5…6 grade

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top