Connect with us
Cod galben de vânt puternic! Zăpadă spulberată și vizibilitate redusă în două județe din țară

Vremea

Cod galben de vânt puternic! Zăpadă spulberată și vizibilitate redusă în două județe din țară

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic valabil astăzi, 17 februarie, până la ora 17.00 în două județe din Moldova. Potrivit atenționării se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de peste 70, 80 km/h, zăpadă spulberată și vizibilitate redusă.

Cod galben de vânt puternic în zona Moldovei

Este cod galben de vânt puternic în zona Moldovei, mai exact în județul Neamț și județul Suceava, în zona de munte de peste cota 1800 m. Potrivit meteorologilor, aici se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de peste 70….80 km/h, zăpadă spulberată și vizibilitate redusă.

Potrivit prognozei pe care meteorologii au emis-o pentru următoarele două săptămâni, vremea în Moldova va suferi modificări importante. Dacă prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece, cu variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, a doua săptămână vine cu temperaturi mari.

Potrivit prognozei meteo din perioada 15 – 28 februarie 2021, în prima săptămână maximele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade, iar media minimelor se va situa între -12 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16, 17, 19 și 20 februarie, când local va fi ger.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va fi de -6….-4 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, săptămâna aceasta, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne în medie de -10, -8 grade Celsius. Nopțile vor fi geroase, cu valori nocturne medii de -16…-14 grade.

Meteorologii anunță că până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2…4 grade și minime în medie de -4…-2 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a celor nocturne spre -6 grade.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top