Connect with us
Averizare meteo! ANM a emis cod galben și cod portocaliu în mai multe zone din țară

Vremea

Averizare meteo! ANM a emis cod galben și cod portocaliu în mai multe zone din țară

Meteorologii ANM avertizează că vremea se va schimba complet în următoarele ore. A fost emis cod galben, dar și cod portocaliu pentru mai multe juedețe. Vin ploi puternice și ninsori viscolite în toată țara.

Averizare meteo! ANM a emis cod galben și cod portocaliu în mai multe zone din țară

Avertizarea meteo a intrat în vigoare la ora 13 și este valabilă până mâine dimineață, la ora 08:00.

În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50…55 km/h. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.”, se specifică pe site-ul oficial ANM.

Codul portocaliu este valabil pentru zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin, unde vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp. Acesta se încheie în ziua de 4 februarie, la ora 23:00.

Codul galben este valabil de miercuri 5 februarie până joi 6 februarie pentru zonelemunte, nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei. Aici va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

Citește și: Curs valutar 4 februarie 2020. Surprize azi la BNR

Citește și: Alocațiile s-ar putea dubla înainte de 1 august 2020. Senatul a respins OUG care amână dublarea acestora

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top